Rejse med børn – sommerferie på Mallorca

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » Rejse med børn – sommerferie på Mallorca

Rejse med børn – sommerferie på Mallorca

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og rejsepriser.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Så er jeg netop hjemvendt efter vores debut ud i charterferie med to børn. En stor succes! Alt klappede bare. Charterferie må siges at være et fint koncept, når rejsens formål er en sjov og afslappende badeferie med børn.

Stranden ved Alcudia, Mallorca

Turen gik til Mallorca, nærmere betegnet Alcudia, som bliver udråbt til et børneparadis. Blandt andet fordi stranden er meget børnevenlig med godt sandslotte-sand og lavere havvand. Som voksen skal du ud på en længere tur “til havs” for at få vand til under armene – men det betyder intet. Stranden ved Alcudia er også god for voksne, for vandet er klart og en god brise ud på eftermiddagen giver nogle voksen-sjove bølger.

Og så er der jo swimmingpool for alle pengene. Skønt for både børn og voksne. Faktisk vil børnene ofte hellere bade i pool end ved stranden. Modsat de voksne…

Vores hotel på Mallorca hed Ses Fotges

Flyveturen København-Mallorca
Der findes mange forældre, som jeg kategoriserer som sejere end min bedre halvdel og jeg. Det er de forældre, som inden baby er fyldt et år eller to har fløjet over Atlanten eller til Østen. Flyveture på 7-12 timer. Så ja, det er da med en smule flovhed, at jeg må indrømme, at jeg frygtede den tre timer lange flyvetur København-Mallorca. Men sådan er det. Vi har alle forskelligt temperament, og jeg synes faktisk, at jeg har rigeligt at gøre med at underholde Andrea (nu 1 år gammel) på en flyvetur mellem København-Aalborg!

Udsigt fra en altan på vores hote Ses Fotges

Læs mere om at flyve med baby
Gode råd til at flyve med baby
Sådan klarer du flyturen med baby

Klapvogn og fly – en nødvendig feriecocktail
Forventningerne til ferien er i top! Ferien er en gave fra familiens morfar, som er den glade sponsor i anledningen af hans 60 års fødselsdag i denne måned. Mormor og morfar samt tante, onkel, kusine og fætter flyver alle ud fra Aalborg, og vi mødes til en uges ferie på Hotel Ses Fotges, Alcudia, Mallorca. Turen har længe været booket.

Vi rejste med Startour

Vi tager i god tid en taxi i lufthavnen. Vi er min kæreste, Alberte på knap 4 år, Andrea – som fyldte 1 år imens vi var på Mallorca – og undertegnet. Vi skal checke ind 2 timer før afgang.

Kort tid efter vi ankommer i lufthavnen erfarer vi, at vores SAS fly mod Mallorca er en time forsinket. Æv! Så er vi oppe på at skulle slå tre timer ihjel – før vi sidder tre timer i et fly.

Andrea begynder at blive umulig. Det er tid for hendes eftermiddagslur. Heldigvis lykkedes vi med at få hende til at falde i søvn i lufthavnen, i hendes klapvogn, og vi bruger hendes lur (som ikke bliver unødigt forstyrret, da flyet alligevel er forsinket) til at drikke en kop kaffe og spise is i en og anden lille café i lufthavnens terminal 2.

Vi fløj med SAS

Andrea vågner og det er tid til at tjekke ind. Der er en del børnefamilier foran os i køen. Alle har klapvogne med, og alle står med store plastposer til at pakke klapvognen ind med. Flere skiller klapvognen ad i køen, pakker den ind, og er klar til at løfte babys befordringsmiddel op på bagagebåndet. Stor fejl. Da første familie med indpakket klapvogn løfter klapvognen op, får de at vide, at den skal indtjekkes ved en anden gate. Nemlig dér hvor “særlig bagage” af ulig størrelse såsom ski, surfbræt mm. bliver indleveret. Men den rare SAS dame vil dog gerne lige have klapvognen op på båndet, så hun kan notere dens vægt.

Pak ind og pak ud
Mange forældre ser en kende sure ud. Nu har de lige stået og pakket klapvognen ind i plastic, og bliver så bedt om at gå 300 meter hen til en anden gate med klapvognen. En klapvogn kan KUN køres. Du skal have ret gode armkræfter, for at håndtere (læs: gå et længere stykke vej) med en sammenklappet klapvogn indpakke i plasticpose. Alle må pakke klapvognene ud, og køre den til “særlig bagage” indleveringen efter den er vejet og kufferterne er indtjekket.

Takket være, at vi står sidst i køen når vi at undgå den indpaknings-fejl. Men vi har så heller ingen plasticpose at pakke klapvognen ind i. En SAS medarbejder havde været forbi og afleveret plasticposer til klapvogne-ejere i køen FØR vi kom. Vi spørger hurtigt en pige med en t-shirt, hvorpå der på ryggen står “Information/Service – just ask me”. Vi får svaret, at hun ikke har flere poser. Hun emmer af, at det er det letteste svar for hende at give.

Køen til SAS infoskranke er lang, så jeg pisker over til et andet flyselskab, som selvsagt tager betaling for en plasticpose, når jeg ikke er kunde hos dem. Jeg smider dog gladeligt de 45 kr. på skranken, så vi kan blive tjekket ind hurtigt (har hverken tid eller tålmodighed til at stå køen hos SAS igennem). Læs i øvrigt mine tidligere erfaringer med fly ødelægger barnevogn og tag også et kig på transport af barnevogne og klapvogne.

Paraplyklapvogn helt til gate
Kan du iøvrigt nøjes med at medbringe en paraplyklapvogn på din ferie, så må du køre den med helt til gate! Og så kommer den med ombord på flyet ad den vej. Det ville være rart, for en 1-årig (eller ældre), bliver ret hurtigt tung på armen. Men en paraplyklapvogn er ikke et alternativ, når man som 1-årig stadig er afhængig af en til to lure i løbet af dagen.

Spisepanik i luften
Hvad er det med os mennesker, når vi begærligt tager imod “madkasserne” i flyet? Vi VED jo, at vi bliver skuffet! Men tiden skal jo gå med noget…

Dog vil jeg advare mod at sige ja tak til maden, når man rejser med små børn. Vores erfaring blev, at det bestemt er en dårlig idé at sidde fire mennesker på tre sæder inkl. fire madkasser, hvorfra maden i bogstaveligste forstand fløj rundt! Hvad tænkte vi på?!

Kæresten og jeg sidder på skift med Andrea på skødet. Børn under 2 år sidder hos en forælder. SAS var så venlige at dele mad til børnene ud først. Så kan forældrene hjælpe med at affodre børnene – og senere spise selv.

Alberte var meget spændt på kassens indhold! Men spiste ikke meget af pastaskruerne og de små tørre falafel. Til gengæld røg det stykke Marabou chokolade hurtigt ned, men ikke hurtigere end, at der var smeltet chokolade i begge håndflader og i hele ansigtet. Jeg var lykkelig for at have medbragte vådservietter lige ved hånden! Andrea tester til stadighed tyngdeloven, og derfor røg der pastaskruer i alle retninger. Chokoladen nåede vi at gemme langt væk fra hendes små fingre!

Inden børnene var færdige med at kaste rundt med deres mad, fik vi voksne vores madkasser. Det var umuligt at spise. Andrea er ualmindelig hurtig og nåede at få hendes lille fedtede hånd ned i al (nu den voksne) mad.

Det var absolut et måltid i panikkens tegn. Jeg hører ikke til dem, som synes, at det er i orden at efterlade en “madfest” på gulvet bare fordi man har små børn.

Minutterne var lange, og det føltes som år, inden personalet befriede os fra de fire madkasser. Vi lovede hinanden, at på turen hjem ville vi takke nej til mad! Du kan med fordel selv medbringe mad (men ikke drikkelse – intet flydende må medbringes).

Da en sød stewardesse spurgte, om vi ville have kaffe, måtte vi smågrinende takke nej. Skoldhed kaffe med to bavianer på og ved vores side? Nej tak! Afgjort trængte vi til kaffe – men vi trængte ikke til at få forbrændte børn…!

Underholdning undervejs
Efter vores flymåltid går resten af tiden med, at Alberte tegner i medbragt malebog. Andrea er ikke interesseret i sit medbragte legetøj og bøger. Derimod er hun meget interesseret i at spise nødlandingsinstruktionen og det SAS magasin, som er i flysædernes lommer. Heldigvis kan hun også distraheres/underholdes af at kigge på de andre passagerer (skal her undskylde over for de af vores medrejsende, som følte sig overbegloet af hende!).

Fremme i varmen
Så når vi lufthavnen på Mallorca. Klokken er omkring 21, og ingen af pigerne har sovet i flyet. Varmen slår os i møde, men alle er i rigtig godt humør, for nu er vi fremme. Vi guides hurtigt frem til den bus, som gør stop ved vores hotel – vores hjem den næste uge. Busturen tager en time. Begge piger falder i søvn – Andrea først efter højlydt utilfredshed over, at hun ikke ligger komfortabelt i en seng, når nu klokken er mange og hun er træt!

Fremme ved hotellet vågner begge piger, og vi giver os god tid til at at indlogere os på værelset. Vi lægger ikke børnene i seng med det samme. Lige som os skal de have lov til at fordøje rejsen og besigtige hotelværelset (som på hotelsprog hedder en lejlighed, da der er køkken).

En rigtig tremmeseng på hotelværelset
Til min store glæde er der kørt en rigtig tremmeseng i træ frem til Andrea. Jeg tilskriver den æren for, at hun straks falder i søvn, da hun bliver puttet. Normalt, når vi sover andre steder end hjemme, holder hun sig ikke tilbage, og skriger hellere end gerne et par timer inden hun falder i søvn. Og hun kratter lystigt på det net, som weekendsenge ofte har som “sidevægge”. Jeg tror, at denne tremmeseng minder hende om hjemme. For den var stort set magen til. Dejligt! Det giver nu forældrene en skøn ro, når børn går glade i seng – og sover hurtigt!

Storesøster Alberte falder også hurtigt i søvn. Dog ikke uden et par krise-tårer, fordi Andrea skal sove i soveværelset og ikke på Albertes værelse som hjemme, hvor de deler værelse. Vi gør ellers forsøget med at flytte tremmesengen ud ad soveværelset og ind på det værelse, hvor Alberte skal sove. Men den er for bred til døren. Og kæresten og jeg ønsker ikke at bytte værelse, og dermed afgive dobbeltsengen, for at sove i to enkeltsenge. Beklager børn! Mor og far har også ferie! Efter lidt snak frem og tilbage accepterer Alberte vilkårene, og går alene til køjs.

Børnene elsker badeferie
Næste dag mødes vi med den nordjyske familie, som ankom senere end os, til morgenmad i hotellets restaurant. Morgenmadsbuffeten har et stort udvalg, og der er masser af mad, som børnene gerne vil have. Bl.a. yoghurt, frisk frugt, æg og brød. Ingen giver udtryk for at savne den hjemlige havregrød!

Alberte og Andrea boede nærmest i disse baderinge i en uge
Kort tid efter morgenmaden er indtaget, går vi til poolen og senere på dagen stranden. Hotellet ligger helt ned til strand, så der er frit valg mellem pool og strand. Børnene elsker begge dele, og vi køber et pænt udvalg af oppusteligt badelegetøj. Baderinge, badedyr, små babygummibåde mm. er billige på Mallorca, så det ville aldrig kunne svare sig at medbringe det hjemmefra.

Solcreme i stride strømme
Solen er skarp, og vi smører flittigt børnene, og os selv for den sags skyld, ind i solcreme. Vi har også uv-badetøj med, og det lever bestemt op til forventningerne. Jeg er glad for, at vi efter en uge i fuld sol ikke har én solskoldet plet på børnene. Mellem kl. 12 og 15 er vi også gode til at holde siesta i på hotelværelset, hvor aircondition hurtigt bliver en kær ven.

Vi brugte meget solcreme på ferien og undgik forbrændt hud

Spise hjemme eller spise ude
Vi boede som skrevet i en lejlighed, så vi havde al mulighed for at lave mad selv. Der var et par gryder og en pande. Naturligvis også køleskab. Vi lavede frokost selv. Købte brød, pålæg, æg og tomat. Det var nemt. Vi havde ved feriens bestilling bestilt hotellets morgenmad, og udvalget her var stort, så vi var ikke meget sultne til frokost. Aftensmaden blev indtaget på forskellige restauranter tæt på hotellet. Så kunne en af os hurtigt nå tilbage til hotellet for at putte træt Andrea.

Maden på vores ferie var nok ikke i superkategorien, hvad angår sund, alsidig og nærende mad. Men hey – det er ferie for både børn og voksne. Og kun en uge. Vi forsøgte dog, at menuen ikke stod på pomfritter og is morgen, middag og aften. Alberte og Andrea klagede ikke over at få serveret pizza, grillet kylling (de var gode – var rigtigt grillet – ingen friture), friske tomater i massevis (Andrea elsker tomater og er nogle gange selvbestaltet vegatar ved kun at spise tomater til aftensmad…), pasta og kødsovs, bagt kartoffel, paella (selvfølgelig! Vi var jo på en spansk ø).

Medbragt køkkengrej
Vi havde medbragt en flaske opvaskemiddel i rejsestørrelse, en karklud, en svamp (i stedet for en hård opvaskebørste) og et viskestykke. Gode ting at have med! Se også denne huskeliste til rejser med børn.

Af andre “køkkenting” havde vi pulverkaffe med. Altid godt!

Har du mangel på plads i din kuffert, så tag det helt roligt. ALT kan købes i supermarkederne i Alcudia/Mallorca til absolut rimelige priser.

Døgnrytmen på ferie
Andrea blev i sin døgnrytme. Den rykkede blot en time fra hendes normale rytme. Tog sin lur en time senere, kom en time senere i seng og vågnede en time senere. Det gik fint med at sove i den medbragte klapvogn selv om hun hjemme sover i sin barnevogn. Vi fandt et godt skyggefuldt sted med brise lige ved siden af hotellets swimmingpool, og her sov Andrea herligt. Ingen ballade. Skønt! Vi andre kunne jo så plaske videre i poolen imens hun sov. Så kan en baby bestemt ikke siges at være “til besvær”!

Alberte derimod havde så travlt med at suge nye indtryk til sig, at hun kom meget senere i seng end normalt. Oveni nægtede hun at tage en ferie-middagslur, så hun var til tider noget uligevægtig pga. søvnunderskud. Men hun nød at være sent oppe, for om aftenen var der underholdning på hotellet!

NU forstår vi, hvad underholdning er
Grisefester er forlængst et afsluttet kapitel på charterferie. Men turisterne skal stadig underholdes, og det må jeg sige, at hotellet og Startour gjorde en del for. Startour havde en såkaldt Bamseklub, hvor børn fra 4 år kunne blive underholdt et par timer om dagen – af guiderne. Den benyttede vi os ikke af.

Hotellet havde et par danske og svenske unge mennesker ansat til at underholde gæsterne. De arrangerede bl.a. vandpolo, vandaerobic, limbo samt andre små konkurrencer for børn i løbet af dagen. Om aftenen kl. 20.30 var der underholdning på en stor scene, som var ved pool området. Her sang og dansede de gode mennesker efter bedste evne. I dag er det absolut show, dans og sang, som er et underholdningshit. Men det ser vi jo også på TV, hvor Vild med dans, X-factor osv. er seer-hit!

Alberte ELSKEDE underholdningen. Jeg var meget overrasket over, at hun i hendes alder (altså 4 år lige om lidt) tændte på den form for underholdning. Hun spurgte positivt, hvornår der kom underholdning, og hun kunne sidde helt paralyseret, og se den (overvejende) ubehjælpsomme sang og dans på scenen. Hun kunne slet ikke få nok, og kunne nemt holde sig vågen til kl. 23 – selv om normal sengetid hedder kl. 20.

Jeg er spændt på, om hun vel hjemme forventer sammen show/underholdningsniveau hver eneste aften. Så bliver hun desværre skuffet…!

Det blonde look stadig populært sydpå
Jeg må sige, at charterferien bare er sagen med små børn. Det hele kører snorlige! Der er børnebassin, højstole i alle restauranter, papir og farver, som børnene kan underholde sig med imens vi venter på maden, legepladser osv.

Andrea nyder de mange restaurationsbesøg

Spanierne er vilde med blonde børn (eller også er de supergode til at spille skuespil). For det er da sjovt at et blondt og blåøjet barn stadig kan vække begejstring, når nu “denne slags” har rejst ud gennem mange årtier efterhånden. Ikke desto mindre var (primært Andrea – hun er jo den mindste…) meget populær blandt tjenere på restauranter. De klappede hende på hovedet og talte løs med hende. Man er i det hele taget meget velkommen som gæster – også når man kommer anstigende med klapvogn og små børn.

Øjenbetændelse – ingen recept
Andrea, og min storebror for den sags skyld, fik øjenbetændelse under ferien. Om det skyldtes air condition i værelserne (at sove i træk) eller om det skyldtes vandet i poolen – eller noget helt tredje – vides ikke. Under alle omstændigheder måtte vi have noget at dryppe øjnene med.

I Spanien er der en ret liberal lov omkring receptpligtig medicin (synes at have hørt, at man kan komme ind fra gaden og købe anabolske steoider. Det afprøvede vi ikke!).

Der lader til, at der findes apoteker overalt i Alcudia. På hvert gadehjørne, nærmest, var der et grønt skilt med et hvidt kors. Vi gik ind på første og bedste apotek, og fik uden problemer øjendråber (Cloramfenicol). Intet problem. Den rare mand på apoteket forklarede på engelsk, hvordan vi skulle bruge dem. Pris for øjendråberne: 1,70 euro. Billigt! Vi købte en ekstra flaske med hjem!

Vådservietter – feriens hit!
Jeg havde to pakker vådservietter med på ferien, og de blev stort set brugt. Meget anvendelige ved snuskede borde i lufthavnen, fedtede isfingre på stranden, ditto på restaurant og ved umage puslepladser. HUSK vådservietter, kan jeg kun sige. Jeg havde også stor glæde af en lille flaske desinficerende håndgelé. Perfekt når der skal pusles, og vand og sæbe ikke lige er i nærheden. Se også en kommentar fra Karen til mit indlæg om sommerferie med baby.

Jeg indsætter dette billede i håb om, at Neutral får en voldsom lyst til at sponsere min families forbrug af deres produkter!

Flere hænder – mere ferie
Vi rejste som skrevet tre hold; vores egen familie, min storebrors (mor, far + to børn på 7 og 9 år) samt mormor og morfar. Udover debut som familie på charterferie, så var det også vores debut ud i at rejse flere familier sammen. Det gik over al forventning! Alle var enige om, at vi ikke skulle have et stramt program. Ferien var i høj grad på børnenes præmisser – MEN forældrene skulle også have det rart.

Vi brugte mest mulig tid ved pool og strand. Ingen udflugter i bus eller i lejet bil. Mallorca er en meget smuk ø, men vi fik nu ikke set meget andet end nærmiljøet omkring vores hotel. Men det var også nok for os i denne omgang (kommer gerne igen senere med større børn). Selvsagt er det noget, som man skal forventningsafstemme inden afrejse. Det vil være ærgerligt, hvis en familie synes, at de bliver forhindret i udflugter, fordi en anden familie vil rejse mindst muligt rundt efter ankomst.

Det er vigtigt med kærestetid, når man har små børn. Og den tid kan det knibe med at “få tid til” i hverdagen. Derfor er en ferie jo oplagt til at hygge om hinanden. For kæresten og jeg betød det at rejse flere sammen, at vi fik slappet mere af. Vi havde mange velvillige hænder omkring os, til at give en hånd med børnene. Og vores børn legede fantastisk sammen med deres kusine og fætter (der er også masser af legekammerater blandt de øvrige hotelgæsters børn). Oveni agerede mormor og morfar barnepige, da vi tog på en sejltur langs kysten.

På sejltur langs Mallorcas kyst

Selvfølgelig var vores medrejsende netop familie, og de vil vel altid være mere villige til at give en hånd med end venner. Og dog. Jeg kan sagtens forestille mig at tage på ferie igen sammen med vennepar med børn. Så man kan hjælpe hinaden. Når blot man lige aftaler hjemmefra, at man ikke behøver at være sammen hvert minut i ferien – men også hver dag har “personlig tid” med sig selv eller sin egen lille familie.

Længere hjem end ud…
Hjemturen var lang. Vi kørte fra vores hotel kl. 17.50, fløj kl. 21.45 (var tre kvarter forsinket) og stod på vores hjemadresse (som er 10. min. fra Københavns Lufthavn) kl. 01.30. Da var vi trætte! Alberte faldt hurtigt i søvn i flyet, hvorimod Andrea skreg som en gal. Hun er ikke lige den type baby, der sødt lægger sig til at sove i mine arme, når hun er træt… Det gav lidt sved på panden, men endelig faldt hun i søvn hen over sine forældres ben. Hun fik lov at sove i 20 min. og så skulle hun op at sidde, for at få sele på – klar til landing. Det tager så bare 15-20 min. at lande, og Andrea (og jeg…) syntes, at det var fuldstændig urimeligt, at hun skulle vækkes for at sidde oprejst i 15-hundrede år indtil flyet stod stille på landingsbanen. Men sådan er reglerne for flysikkerhed!

Når du skal rejse – forsøg da at få “børnevenlige” afgangstider. De der sene aften/natteroderi i et fly, var ikke en ubetinget succes. Vi havde også forsøgt at få tidligere afgange. Bestilte det også. Men et par uger inden vi skulle af sted fik vi besked fra Startour, at vores rejse var flyttet nogle timer i begge ender. Det samme skete for vores nordjyske rejsefæller, der flyver ud fra Aalborg. Deres ferie bliver lige forkortet med syv timer. Begrundelse: flyoptimering. Godt så! Bestemt ikke ferieoptimering for kunderne!

Charterferie er bare nemt – især med børn
Håber du nåede igennem mit indlæg. Jeg kan sluttelig konkludere, at charterferie er et hit med børn. Ja, der er mange turister de steder, hvor charterferierne går til – men det giver også en god tryghed, at hotel, by, område mm. har stor erfaring med, og dermed aktiviteter rettet mod, børn på ferie.

| 2017-06-18T08:01:12+00:00 august 4th, 2008|Anmeldelser, Børnefodtøj, Familieferie, Oplevelser|

31 Comments

 1. Kamilla 20. april 2016 at 18:03 - Reply

  Nu du skriver husk vådsevietter , kan man også købe det og skumklude dernede

 2. Lisbeth R. 18. marts 2014 at 13:19 - Reply

  Vi har selv haft gode erfaringer med badeferie i Danmark, da vores børn ikke er glade for at flyve – eller mest den ene. Vi har med succes boet i en lækker hytte på Hasmark Strand Camping, hvor de havde det lækreste tropiske badeland, som lige var noget for mine to børn på dengang 3 og 5 år. Og når vi i år ikke kan forsøge os med udenlandsrejse igen (giver ikke så let op ;)), da jeg er højgravid til den tid, tager vi nok samme tur i år 🙂 Børnene glæder sig helt vildt, og vores dreng på nu 7 år håber meget at finde en masse legekammerater, ligesom han gjorde sidst.
  Det skal lige siges at vi voksne bestemt også turen, selvom ferien er på børnenes præmisser så længe de er små 🙂

 3. Anette BabyBusiness 15. juli 2010 at 22:59 - Reply

  Et godt site på dansk om Mallorca:

  http://www.mallorca-beaches.com/mallorcas_strande.htm

 4. Tina 16. marts 2010 at 20:52 - Reply

  Hej,

  Super artikel – har du erfaring med spansk børnetøjsdesign? Vi står selv og skal til Spanien, og det kunne være fedt at finde noget, som ikke alle andre har – selvom jeg dog må sige, at vi har meget dygtige børnetøjsdesignere i DK!

  Så hvis du kender nogle gode mærker, ville det være fedt. Vores dreng er på rejsetidspunktet knapt 1 år.

  Mvh
  Tina

  • BabyBusiness 16. marts 2010 at 20:57 - Reply

   He, he. I wish! Gid jeg havde erfaring med spansk børnetøjsdesign. Det har jeg desværre overhovedet ikke. Men tager gerne på en lille research tur, hvis vi kan skillinge sammen til det her på bloggen. 😉

   Jeg håber, at der er nogle af de øvrige læsere, der kan hjælpe dig. Ved i hvert fald, at jeg har (har haft?) et par danske piger bosiddende i Spanien blandt mine læsere. 🙂

 5. Morten 9. september 2009 at 15:36 - Reply

  Super artikel. Ja, man kan sagtens rejse med børn. Min kone og jeg har lige været en uge på Kreta med vores datter på 3 måneder og det forløb helt uden problemer. Læs evt. om vores tur på: http://www.farmandsblog.dk/2009/08/rejse-med-baby-pa-kreta.html

 6. Lotte 26. maj 2009 at 20:10 - Reply

  Hej,
  Dejligt at høre at Mallorca og særdeles Alcudia er et dejligt feriemål med børn. Heldigt for os, da vi skal der ned om 2 uger 🙂 Vi rejser med to drenge på hhv. 2½ og 5 år.
  Sidst vi var sydpå var for to år siden, hvor turen gik til Cypern, og der var vi stort set på hotellets område hele ugen… Det var også dejligt, men denne gang skulle vi gerne ud at opleve lidt mere. Nu er vi jo ikke længere så bundet af middagslur og faste spisetider… Klapvognen er med, og der kan den mindste godt falde i søvn.

  Men jeg vil gerne høre om der er nogen, der har nogle gode udflugtsmål omkring Alcudia med børn i den alder? Jeg har læst lidt om et Marineland – er der nogen, der har erfaringer med det?
  Jeg regner med, at vi får rigeligt med vand omkring stranden og poolen, så det behøver ikke nødvendigvis at være noget med badeland.

 7. Jeanne 5. oktober 2008 at 18:34 - Reply

  Hej,
  Så er vi hjemme. Og er glade for at vi tog klapvognen med! Vi brugte den en del. Vi er også glade for, at vi lejede en Airshell. Godt nok ved vi ikke hvilken stand vores klapvogn ville være i, hvis vi ikke havde gjort det, men med den medfart vores øvrige bagage fik på hjemrejsen, kan man kun tro det værste.

 8. Kristina 21. september 2008 at 23:32 - Reply

  Mht. barnevogn, det eneste tidspunkt vi manglende vores klapvogn var om aftenen når vi skulle ud og spise, ellers sov vores datter på halvandet enten på værelset, det gjorde hun to ud af syv dage, de restende fem sov hun på solvognen.

 9. Kristina 21. september 2008 at 23:28 - Reply

  Hej igen Jeanne, tager det bare for givet at det selvføgelig er en service der bliver ydet på alle hoteller. Hvad er en airshell en af de fine kasser man kan leje i lufthavnen ? Da vi kom til Mallorca kl. ca. halv to om natten måtte man ikke forlade matriklen førend vi havde reklameret denne ødelagte klapvogn, dvs. at vi alle stimlede sammen for at “reklamere” vor ødelagte ting, der kom også en familie med en ny – som vi har stående i skuret – Emaljunga klapvogn – som også var ødelagt, du skal ikke fortælle mig at den ikke er sendt i en Airshell, så jeg vil bare advare alt kan lade sig gøre. Nå nu har jeg vist delt ud af mine erfaringer også, rigtig god rejse vi glæder os til at høre om turen, hvornår er det i tager afsted ?

 10. Jeanne 21. september 2008 at 09:47 - Reply

  Kan oplyse, at det er hotellerne der driver den service at udleje klapvogn. Dvs. nogle hoteller gør. Det vi skal ned på gør ikke! Så nu har vi bestilt en airshell til at pakke vores egen klapvogn ned i. Slut med at bruge mere krudt på den sag.
  Tak fordi I delte ud af jeres erfaringer.

 11. Jeanne 20. september 2008 at 13:10 - Reply

  Hej Kristina.
  Jeg har slet ikke tænkt på, at man kunne leje en klapvogn dernede. Var det også på Mallorca? Var det en alm. klapvogn som barnet kan ligge ned og sove i, eller en paraplyklapvogn? Hvor lejede I den? 100 kr. for en uge??? Eller ? Det lyder da som den optimale løsning.
  Bortset fra det, så havde vi besluttet os for at leje en airshell, for at undgå ødelagt klapvogn. Men det ville være dejlig helt at slippe for at slæbe den med.

 12. Kristina 19. september 2008 at 15:53 - Reply

  Hej Jeanne, vi lånte en klapvogn som allerede blev ødelagt ved flyveturen derned, så alt hvad vi nåede at bruge den var 20 minutter i Billund lufthavn. Vi lejede en klapvogn dernede, vi gav 100 kr. i leje.

 13. Jeanne 17. september 2008 at 13:28 - Reply

  Bagagevognen har også været med i mine overvejelser. På http://www.chp.dk reklamerer de dog med, at man kan låne klapvogne i transitområdet. Vi skal være derude kl. 4.00 om natten, så vi vil nok allermest have behov for en seng. Til os hver!! 🙂

 14. BabyBusiness 17. september 2008 at 10:15 - Reply

  Ja, der står nok 1-1. 🙂

  Afhængig af barnets alder (kan det gå selv) og vægt…. Man kan sagtens nå at få meget lange arme, hvis man skal bære rundt på sit barn fra check in til man sidder i flysædet (der kan gå en rum tid!). Må indrømme, at vi satte Andrea op i en “bagagevogn”, der mindende så meget om en indkøbsvogn, at hun for en tid fint kunne sidde der… Selvfølgelig skulle vi hele tiden holde ved hende – så hun ikke kunne springe ud! Men det var bedre end at have hele hendes vægt på armen!

  Mange hilsner

  Anette

 15. Jeanne 16. september 2008 at 17:29 - Reply

  Så står det 1-1 ml. “den rigtige” og paraply-klapvognen 🙂 Tak for jeres anbefalinger/erfaringer. Jeg “vægter videre”…..
  Det koster ikke ekstra for klapvognen (jeg blev bare i tvivl, da jeg læste at det koster ekstra med ski-, golf,- og lign. udstyr). I hvert fald ikke hos Thomas Cook Airlines (tidl. MyTravel Airways) , som vi skal flyve med. Og de 20 kg. er, som Anette også skriver, pr. voksen.

 16. Lise 16. september 2008 at 07:12 - Reply

  Da vi, det förste aar af Emma’s liv, boede i London, har vi flöjet rigtig mange gange (dog kun den korte rejse paa 1 1/2 time) Men jeg har altid väret virkelig glad for vores MacLaren paraply-klapvogn, som maa tages med helt frem til fly-trappen.
  Den kan klappes sammen med én haand (smart, da jeg oftede rejste alene med Emma) og maa väre ganske behagelig, for Emma kan sagtens sove i den – vel og märke ikke lige saa haardt og länge, som hvis hun sover i en rigtig klapvogn/barnevogn.
  Nu er det saadan, at Emma godt kan sove indendöre, hvis hun skal (er syg eller lign.) Derfor ville jeg nok välge bare at tage en paraply-klapvogn med paa rejsen.
  Rigtig god tur :o)

 17. BabyBusiness 15. september 2008 at 21:35 - Reply

  For os var det slæbet værd at tage stor klapvogn med. Og den blev ikke ødelagt af turen (hurra!). Vores datter sov også to gange om dagen, og hun ville ikke kunne sove i en paraplyklapvogn. Hun nægter også at sove inden døre, hvis ikke det er nat!

  Selv en lur på “kun” 45 min. er vel slæbet værd, hvis barnet nægter at sove andre steder end i sin klapvogn. Og dermed bliver ulidelig træt… Kan/vil hun mon sove i sengen på hotelværelset i de 45 minutter? Det ved jeg, at nogle børn gladeligt gør.

  En større klapvogn er skønnere at gå ture med end en paraplyklapvogn. Synes jeg. Men ja, den er afgjort også et større skrummel at slæbe med. Det må blive en individuel vurderingssag. 🙂

  Jeg er i tvivl med vægtreglerne. Det afhænger givetvis også af det enkelte flyselskab. Vi kunne ikke komme op på 20 kg. pr. voksen (og i vores kufferter var også børnenes tøj + bleer).

  God ferie! 🙂

  Mange hilsner

  Anette

 18. Jeanne 15. september 2008 at 07:45 - Reply

  Så er det os, der skal af sted til Alcudia 🙂
  Nu skriver Anette en del om udfordringerne med klapvognen. Jeg er meget i tvivl om, hvorvidt vi skal medbringe vores egen og løbe risikoen for smadret klapvogn eller om vi skal tage mod et tilbud om at låne en paraply-klapvogn, som vi kan have med helt ud til flyet. Vil egentlig gerne have mulighed for, at vores godt 1-årige, kan sove i sin klapvogn dernede, men…. hun tager 1 lur af 45 min. dagligt….. er det slæbet værd?

  Jer der har rejst, hvad er jeres anbefaling: Skal den store hverdags-klapvogn medbringes eller kan vi klare os med en paraply-klapvogn?
  Og koster det egentlig ekstra på vægt-kontoen at slæbe klapvogn med?
  Og hvordan forholder det sig med bagage: Er baby’s bagage inkl. i de 20 kg. pr. voksen, man må have med?

 19. BabyBusiness 27. august 2008 at 21:33 - Reply

  Kristina – vi er “soulmates”!

  Hvilket jo blot bekræfter, at vi er som “alle andre børnefamilier”. Overdrivelse fremme forståelse. Man skal passe på med brug af ordet “alle”. Men klart er der ens træk blandt vores “segment”. Blandt andet derfor eksisterer blandt andet charterbranchen! 😉

  Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar. Det værdsætter jeg meget!

  Nu glæder vi os til at høre fra Jonas! 🙂

  Mange hilsner

  Anette

 20. Kristina 27. august 2008 at 21:25 - Reply

  Er først vendt tilbage fra den restende ferie, så jeg når desværre ikke at svare Jonas, som rejste til Mallorca i går – bare det var mig 🙂 Det er lidt “vildt” at læse dit svar for hver en detalje er som at høre os selv på ferien, brug den lokale kiosk, supermarkeder lige i nærheden, frugten er frygtelig dyr osv. Jeg kan nikke genkendende til samtlige ting. Vi havde også bedsteforældre med som sponsorerede et par aftener, så vi havde faktisk en ok billig tur 🙂

 21. BabyBusiness 11. august 2008 at 20:30 - Reply

  Hvor mange lommepenge, vi brugte? Det kan jeg sandelig ikke afsløre her Jonas! 😉

  Nej spøg til side, men jeg kan ikke være super præcis, da vi jo havde en skøn sponsor med – i form af vores morfar! 🙂

  Der er massevis af SPAR supermarkeder og små købmænd/kiosker i Alcudia, og de er rimelige i pris. Havde dog en forventning om, at frugt var billigt. Det var det egentlig ikke. Husk at jo tættere på kystlinjen des dyrere. Is-udsalget ved vores hotels pool førte ca. dobbelt så dyre ispriser som samme hotels kiosk ved reception (hovedindgang fra vej – ikke fra vand!). Det samme gælder drikkevand. En halv liter vand kan koste det samme som 5 liter vand – afhængig af, hvor du køber. Du behøver ikke (og skal ikke!) gå kilometevis for at købe billigt vand. Det er ofte et spørgsmål om 100 meter!

  Mange hoteller har små supermarkeder, og vi fandt dem ikke meget dyrere end købmænd ude på gaden.

  Isdesserter på restauranter er billige og gode. Omkring 3-5 euro 🙂 Maden på restauranten lå ml. 8-20 euro. Jeg tror, at jeg gennemsnitligt spiste for 13 euro pr. hovedret. Børnemenuer billige. Men ikke aktuelt med jeres 4 mdr. gammel baby! 🙂 Rødvin var ikke billigt på restaurant. Vi drak oftest kolde øl og vand (også det, som du har mest lyst til, når sveden løber af dig!).

  Måske Kristina kan give dig et bedre billede af et lommepengeforbrug på en uge? Byd endelig ind Kristina. Vi brugte ikke mange. Havde solcreme med hjemmefra, så vi købte kun is, badedyr, lidt rom til aftnerne på altanen (dét var billigt – så I kan roligt lave jer nogle gode drinks, når baby sover…) og lidt souvenir bras til ældste datter…

  Og tak for roserne til BabyBusiness.dk! 🙂

 22. Kristina 10. august 2008 at 22:32 - Reply

  Hej, hvor sjovt, min familie og jeg er netop, her til morgen halv fire, hjemvendt fra selv samme ferie som i dit indlæg, Hotel Ses Fotges, Alcudia, Mallorca. Jeg sidder med netop samme følelse og erfaring som du beretter om, det kunne lige så godt have været vores ferie, skønt at man kan læse om andres beretninger tak for historien.

 23. Jonas 10. august 2008 at 18:30 - Reply

  Nu har jeg virkelig lyst til at komme af sted! Vi sætter kursen mod samme sted her den 26/8 men vi snakker meget om hvor dyrt det er at være der nede? kan du give en indikator om hvor mange lomme penge i brugte på mad, drikke, is o.s.v der nede… Vi har dog kun en enkelt på 4 med (-: Ellers super beskrivelse og super hjemmeside..

 24. BabyBusiness 6. august 2008 at 12:15 - Reply

  Selvfølgelig skal jeg da det Karen! Du har da så meget ret. Ha, ha. Godt tænkt. Jeg tror da lige, at jeg skal sende Stig Elling, Startour, en mail. 😉

 25. BabyBusiness 6. august 2008 at 12:11 - Reply

  Lærke; jeg er SÅ misundelig. Tænk gennem flere år at have ligget med rumpen i vandskorpen, for at kigge på farverige fisk i Thailand. Fedt! Jeg er overbevist om, at I nok skal få lille Filuka “hooked” på Østen. 🙂

 26. Karen 6. august 2008 at 09:00 - Reply

  Hej Babybusiness – Velkommen hjem og tak for en god og fyldig rejsebeskrivelse. Jeg tænkte at den ville være guld værd for rejsebureauernes marketingsafdeling som en dokumentation af hvad der virker og hvad der ikke virker for familier på charterferie. Du kan jo sende Startour et link til dit indlæg og så kan de jo selv vælge at sende dig et rejsegavekort som tak 😉
  Mvh Karen

 27. Lærke 6. august 2008 at 07:48 - Reply

  Æhhhm, det er vores 6. tur derned siden 2001 (kun afbrudt af en ferie i Mexico i 2007)… Vi er VILDE med det land. Og den primære grund er deres fantatiske muligheder for at snorkle og dykke… Men vi har stort set været i alle egne og prøvet de basale ting, man nu en gang skal prøve. Denne gang skal det dog naturligvis være på den bettes præmisser, så det er primært noget med strand og vand 😉 Der er så meget godt at sige om det land (men selfølgelig også lidt skidt) at det er svært at remse op – men vi tager afsted fordi vi allerede ved det er no problem med en lille frøken, i hvert fald hvad landet angår. Skal overveje at skrive lidt dagbog 😉

 28. BabyBusiness 5. august 2008 at 19:58 - Reply

  Uh ha da – Thailand lyder SKØNT! Jeg var i Thailand i min ungdom på backpacker ferie. Det var fedt!

  Thailand er bl.a. perfekt til badeferie! Hopper I i bølgerne i det sydlige Thailand eller på trekking i det nordlige Thailand? Eller måske begge dele?!

  Jeg oplevede virkelig venlige thailændere på min ferie. Super service og venlighed over alt. Og masser af ris og kylling! 😉

  God tur – del gerne dine oplevelser med os her på BabyBusiness.dk, når du kommer hjem! Du må gerne få spalteplads til en rejsebeskrivelse her på bloggen. 🙂

 29. Lærke 5. august 2008 at 11:37 - Reply

  Fin rejsebeskrivelse…. gode tips. Vi smutter til Thailand 14 dage i ferbruar med Filuka på 1½ år… Ikke charter, men helt efter eget program.

 30. Bodil Ashkenazy 4. august 2008 at 22:39 - Reply

  Hej –

  godt gået – fin blog! 🙂

  ogger gokker
  gummi blogger

  det må vist være det nye rim

  best
  bodil

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.