Rieke skriver: Babytegnsprog er guld værd

Forsiden » Forside » Familieliv » Dagbogsskriblerier » Rieke skriver: Babytegnsprog er guld værd

Rieke skriver: Babytegnsprog er guld værd

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babytegnsprog.dk og talmedtegn.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og online.adservicemedia.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

“Gæsteblogger Rieke er mor til Kalle på 15 mdr og Naia Sofie på 2.5 år.
Hun skriver om sig selv: “Mine interesser – ud over mine børn og min familie – er fotografi, musik, FDF (nogen vil nok kalde det spejder for at generalisere) og så er jeg typen der altid ender med at sidde i boligforeningens/vuggestuens/skolens bestyrelse, festudvalg og den slag…”

babytegn

Model-foto: Babytegnsprog er godt til at kommunikere med et barn der endnu ikke har så meget sprog

Babytegnsprog – hvor startede vi?
Da jeg var gravid med min datter havde jeg (alt for meget) tid til at læse omkring alle mulige emner på nettet, og faldt i den forbindelse også over Line Fagerholt’s side babytegnsprog.dk. I min iver investerede jeg naturligvis straks i hendes DVD (“Babytegnsprog”). DVD’en er målrettet forældrene og viser nogle få (meget opstillede) hverdagssituationer med Line Fagerholts og hendes datter. Ud over disse “hverdagssituationer” indeholder DVD’en en hel ordbog af tegn man kan bladre i for at se de forskellige tegn. Jeg så den mange gange, og min mand og jeg lavede begge tegn for min datter fra de anbefalede 6 mdr. til omkring 11 mdr. – bare et par basistegn for mad og drikke og i den dur. Der var bare INGEN respons, så jeg gav hurtigt op.

Jeg havde ellers også fået en bog der hed “Tegn til tale”, men den forvirrede mig blot endnu mere da tegnene ikke var de samme.

Forsøgte igen da Naia var ældre
Da Naia Sofie var 14 mdr. faldt jeg over denne side: talmedtegn.dk – jeg var lidt lunken ved tanken, da det jo ikke havde virket sidste gang. Men da jeg bryder mig rigtig meget om idéen med baby tegnsprog, lod jeg mig lokke i forbrugerfælden og købte DVD’en. Denne DVD var markant anderledes fra den første, da den var beregnet til at skulle ses sammen med barnet!

Bedre end teletubbies!
Pludselig skete der noget derhjemme, da vi satte DVD’en på fra talmedtegn.dk. Min datter var som hyptnotiseret – det var næsten bedre end teletubbies. Vi genoptog vanerne med at lave tegn for vores datter, og på ingen tid begyndte hun selv at lave tegn. Det var som om hun pludselig havde forstået at sådan her kunne man kommunikere! Det var fantastisk at se som hun slugte DVD’en gang på gang og selv sad og fægtede med armene. Hun lærte hurtigt 15-20 tegn – og 2 mdr. efter kunne hun sige alle ordene og havde ikke længere brug for tegn.

Fedt at kunne snakke med sit barn
Nu skal jeg ikke prædike mirakler, men jeg synes bare det var fantastisk at se hvordan hun pludselig forstod at man kunne bruge de her tegn til at gøre sig forståelig – og hvor var det fedt at kunne “snakke” lidt med sit barn fordi hun pludselig kunne fortælle mere end hun normalt havde gjort.

Naia tegnprog

Naia læser med morfar- her viser hun tegnet for kat imens de kigger på billeder

Naia Sofie er nu 2,5 år, og snakker som et vandfald. Men i ny og næ burger hun stadigvæk tegn når hun snakker, det er som en ren refleks.

Min søn Kalle er nu 15 mdr, og vi har også set talmedtegn DVD’en med ham mange gange. Han siger kun få ord som hej, hov, vov-vov og nej, men også han er begyndt at opdage at tegn kan bruges til noget – så nu laver vi tegn igen.

Måske er der andre, der kan blive inspireret til at prøve?

Mange hilsen Rieke

Rieke har tidligere skrevet om Kalles hjemmefødsel – læs indlægget hér
kalles hjemmefødsel

Sund mad opskrifter

| 2017-06-18T07:48:07+00:00 juni 23rd, 2011|Dagbogsskriblerier, Gæsteindlæg|

9 Comments

 1. Jakob 8. maj 2012 at 14:53 - Reply

  Jeg har hørt at babysigning.dk kommer ud med en babytegnsprogs DVD her i slutningen af maj 2012. Den skulle eftersignende være rigtig god! Det er nemlig en babytegn dvd, som man kan se med sit barn, da der er masser af sjove sange, dyr osv, og så er meget af den vist optaget til deres mor-barn rytmik og tegnsprogs hold.

  Jeg ser frem til at den kommer på gade!

 2. Louise 12. juli 2011 at 15:47 - Reply

  Anni -> Jeg tror ikke de svarer her i ferien, men deres mail er: tegnsprog-kbh@ucc.dk Hvor bor du henne af i landet? Måske du kunne låne min dvd og jeg kunne lære dig nogle tegn hvis du har lyst?

 3. Mary 3. juli 2011 at 21:37 - Reply

  Til Anni,

  Ellers så gå på biblioteket og lån “Babytegn – lær at tale med dit barn før det snakker”. Den er hurtig læst og der er masser af sider med forslag til tegn i slutningen af bogen og rim og remser så man kan få fyret nogle tegn af på en sjov og naturlig måde 🙂

  Vh. Mary

 4. Anni 30. juni 2011 at 21:41 - Reply

  Louise>> Har du evt en mailadresse? Min datter er nu 18 mdr og er ikke begyndt at sige tydelige ord endnu, fordi hun har problemer med hørelsen pga væske i mellemøret, og det ville være super at kunne kommunikere bedre med hende – hun bliver jo frustreret når vi ikke forstår, hvad hun vil. Vi har lavet lidt intermistiske tegn, men ville rigtig gerne lære hende mere 🙂

 5. Louise 30. juni 2011 at 10:44 - Reply

  Bambi, jeg tror nu stadig de sælger dem på mit studie. Der er sommerferie nu, men jeg ville prøve at kontakte dem efter ferien hvis jeg var dig 🙂

 6. Bambi 29. juni 2011 at 15:09 - Reply

  Det lader til, at man desværre ikke kan købe dvd-en længere. Kunne ellers godt tænke mig den.

 7. Mary 29. juni 2011 at 14:46 - Reply

  Jeg er også stor babytegns fan!

  Jeg læste “Baby tegn – lær at tale med dit barn før det snakker” under graviditeten og så gik jeg ellers igang med tegn fra hun var ca 5 mdr. Det har været guld værd og vi har kunnet kommunikere på et andet plan end hvis ikke vi havde brugt tegn.Jeg er så begejsteret for det, at jeg holdte et oplæg for minde daværende kollegaer da jeg var i praktik i en vuggestue.

  Min datter er idag lige knap 2.5 og snakker på et niveau der forventes af børnehavebørn. Pædagogerne i institutionen og sundhedsplejerske har fra start været imponeret over hendes sprog og jeg tvivler ikke ét sekund på at babytegn spiller en rolle.

  Så jeg kan kun anbefale at give sig ikast med det. Det er super nemt og super gavnligt 🙂

 8. Mona 24. juni 2011 at 10:38 - Reply

  Vi har brugt Line Fagerholt’s dvd med babytegnsprog, og har været rigtig glade for den! 😀 Vi begyndte at vise tegnene da hun var ca. 9 måneder gammel og efter et par måneder viste hun os selv, når hun var sulten, tørstig, havde ondt i maven osv. istedet for bare at græde og vi måtte gætte os frem til hvad hun ville. Det kan klart anbefales indtil barnet selv har et sprog og fjerner mange frustrationer for barnet (det gjorde det i hvert fald for vores datter, der endelig følte sig forstået og mødt i hendes behov)…

 9. Louise 24. juni 2011 at 09:58 - Reply

  Jeg er meget stor fortaler for tegn til børn. Jeg læser selv til tegnsprogstolk og det giver mig selvfølgelig en styrke i ikke at skulle lære alle tegn først. Men jeg har også brugt dvd’en talmedtegn (som i øvrigt er med min lærer) og den er fantastisk. Min datter på 1½ er fuldstændig vild med den og det er som du siger næsten bedre end Teletubbies. Min datter kan omkring 70 tegn nu og hun prøver dagligt at lave nye. Hun er også begyndt at sige ordene samtidig, men tegnene forhindrer stadig misforståelser og frustration. Vil til hver en tid anbefale det til alle! 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.