Sådan finder du den rette cykelhjelm til din baby

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Sådan finder du den rette cykelhjelm til din baby

Sådan finder du den rette cykelhjelm til din baby

Denne artikel er sponsoreret af elcykelinfo.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Du kan naturligvis ikke medbringe din baby på cyklen, hvis ikke han eller hun er påført en cykelhjelm. Du bør dog ikke stille dig tilfreds med en hvilken som helst cykelhjelm. Tværtimod, skal du sikre at dens kvalitet, komfort og – ikke mindst – sikkerhed er i top. Det er dog lettere sagt end gjort, hvis det er første gang, du skal købe cykelhjelm til en baby.

Der er nemlig mange faktorer, der har stor relevans for dit valg af cykelhjelm. Det er relativt indlysende, at det mest vitale aspekt er sikkerheden. En cykelhjelm er ikke meget værd, hvis ikke, den kan garantere sikkerhed for brugeren. Det er hovedsageligt valg af materialer og den indvendige konstruktion, der afgør hjelmens sikkerhedsniveau.

Den rette størrelse giver højere sikkerhed

Størrelsen af cykelhjelmen skal passe som hånd i handske. Har den ikke en ideel størrelse, kan den ikke give en optimal sikkerhed. Hvis ikke størrelsen passer, kan du ikke garanteres, at hjelmen sidder som den skal. I babyalderen bør størrelsen på cykelhjelmen lyde på mellem 44 cm. og 52 cm., men den specifikke størrelse afhænger af hovedstørrelsen.

Har du ikke kendskab til din babys hovedomkreds, er den naturligvis nem at måle sig til. Brug blot et målebånd og lad det følge hovedet rundt. Du skal måle lidt over ørerne og ca. 2 cm. over øjenbrynene. Det er meget vigtigt, at der ikke måles for langt ned i nakken, da det kan resultere i, at hjelmen bliver for stor – det kan du blive klogere på i denne guide.

Det er ikke kun størrelsen, der skal inddrages i dine overvejelser i denne sammenhæng. Det er mindst lige så vigtigt, at pasformen er korrekt. Du bør derfor investere i en model med en god pasform og et nemt indstillingssystem. Det kan dog være svært at ramme plet, hvorfor det anbefales, at lade din baby prøve en række forskellige hjelme.

Gå ikke på kompromis med materialevalg

De mange cykelhjelme varierer på baggrund af mange faktorer. Forskellene finder du bl.a. i de materialer, der er anvendt. De dyrere modeller vil typisk være fremstillet i mere holdbare og robuste materialer, hvorimod de billige cykelhjelme kan virke rigide og plastikagtige. Derfor bør du ikke gå på kompromis, for at spare penge.

De materialer, der er brugt til fremstilling af den givne cykelhjelm har direkte indflydelse på kvalitet og dermed også hvilen grad af sikkerhed, den kan præstere. Du skal desuden sikre, at hjelmen er CE-mærket. Sikkerheden af produkttypen skal nemlig tjekkes af et uvildigt laboratorium, før den givne hjelm kan CE-mærkes.

Den skal også leve op til en række sikkerhedskrav, og det gør den, hvis den er EN 1078-mærket. Det er en europæisk sikkerhedsstandard, der gæl der for både cykel- og skaterhjelme. På trods af, at cykelhjelmen lever op til disse standarder, skal du fortsat være opmærksom på materialevalg og den generelle kvalitet af cykelhjelmen.

Ekstra funktioner på cykelhjelmen

Enkelte ekstra funktioner kan vise sig at have relevans i forbindelse med valg af cykelhjelm til din baby. Lys og reflekser kan bl.a. gøre både hjelm og baby mere synlig i trafikken. Det er essentielt, at det understreges kraftigt, at lys og reflekser på hjelmen ikke kan erstatte reelle lygter monteret på cyklen.

Mange cykelhjelme er også udstyret med en skygge (kaldes ofte for en visor), som kan beskytte mod solen. Hvis din baby sidder i en babystol, der er monteret bagerst på cyklen, er dette dog sjældent en nødvendig funktion.

Hvad der til gengæld er værd at investere i, er en cykelhjelm MIPS-skal. MIPS er et system, der er udviklet til at beskytte mod hjernerystelse, og du bør derfor altid vælge hjelme med en sådan skal.

| 2018-12-07T10:55:00+00:00 december 8th, 2018|Alt til baby|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.