Seed – ny dansk barnevogn vinder på sikkerhed og fleksiblitet

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » Seed – ny dansk barnevogn vinder på sikkerhed og fleksiblitet

Seed – ny dansk barnevogn vinder på sikkerhed og fleksiblitet

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og pleasure.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og knudholscher.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og seed.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og kapacitet.dk og forbrugerlab.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

Safer to be a child – easier to be a parent
For tretten år siden blev Anders Berggreen far for første gang. Det blev startskudet til noget stort. På alle måder. Fire børn senere har Anders revolutioneret barnevognsmarkedet. Opfundet en topmoderne barnevogn, der passer til nutidens livsstil. Barnevognen hedder Seed, og sælges nu i både ind- og udland. BabyBusiness.dk aflægger Anders et besøg, for at høre historien bag.

Anders Berggreen, oktober 2008
Anders Berggreen, grundlægger af Seed, på hans kontor.

Jeg fik et link fra Lærke, en trofast BabyBusiness.dk læser, der henviste til en genial ny dansk barnevogn ved navn Seed. En såkaldt multifunktionel barnevogn. Der kan blive til en klapvogn – uden at tage liften af – og uden at købe ekstra udstyr. Altså ikke en kombivogn, hvor du typisk tager liften af. Seed er én og samme vogn – samme “kasse” – der fungerer både som barnevogn og klapvogn. Endda uden at gå på kompromis med sikkerhed og komfort. Det lød jo fantastisk. Hvorfor havde jeg aldrig hørt om den? Så jeg tog kontakt til direktøren for Seed, Anders Berggreen, og bad om et interview til BabyBusiness.dk. Han var med på ideen, og turen går fra Amager til Østerbro.

Seed som klapvogn

Først udland og så Danmark
Jeg kører i god tid, så jeg har tid til at tage en af de omveje, som jeg har tendens til at tage… Jeg kører mod Seeds adresse ved Nordhavn i København. Et stort industriområde. En blanding af havnearbejdere og skrivebordsfolk fra de store kontorhuse. Jeg kører bag store lastbiler, mellem containere, byggepladser og havnebassin, men får ikke øje ikke på nogle firmaskilte med Seed på min vej. Firmaets beliggenhed er nærmest lige så ”hemmelig” som den fantastiske barnevogn! Men det er kun i Danmark, at Seed endnu ikke er udbredt. Udlandet eksporterer barnevognen med kyshånd. Nu er det danskernes tur til at få glæde af Seed, kunne jeg forstå på Anders, da vi aftalte interviewet. Jeg ser frem til at høre mere!

Seed multifunktionel barnevogn

Barnevognens moderland
Danmark kan på mange måder siges at være barnevognens moderland. I hvert fald den store klassiske barnevogn, som vi danskere gerne bruger som udendørs seng til vores børn. I årevis. Barnevognsmarkedet i Danmark er præget af tradition og romantik.

Se også mit indlæg: Din guide til barnevogne 2009

”Det har ligget lige til højrefoden for os at starte med at eksportere Seed vognen. Udlandet har en anden opfattelse af barnevognen end Danmark, og distributionskanalerne kom først på plads i udlandet. Så derfor. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi negligerer det danske marked. Overhovedet ikke. Nu er alt klart til at tage sig af vores hjemmekunder,” fortæller Anders Berggreen, Seed.

Katvig MPD i Seed barnevogn

En anden virkelighed
Da Anders Berggreen ventede sit første barn, boede han i en lejlighed i København, og brugte bylivet aktivt. Fritiden bliver brugt til rejser rundt i verden. Denne aktive livsstil, og mobilitet, skulle fremtidige børn selvfølgelig være en del af.

Første møde med en babyudstyrsbutik blev en slem skuffelse for Anders Berggreen.

”De traditionelle, og meget ufleksible, barnevogne var svært forenelige med en aktiv livsstil, og en lejlighed i indre by, hvor hverken opgang eller baggård kunne siges at emme af romantik… Og hvor en sur vicevært sørgede for dagligt at gøre opmærksom på, at barnevogne ikke skulle fylde hele opgangen,” mindes Anders.

Seed stellet slået sammen

Inspiration fra hele verden
Den vogn, som Anders stod og manglede, fandtes ikke, så Anders fik ideen til at skabe en multifunktionel barnevogn selv. Jobbet som filmproducent blev sat på stand by, og al tid og energi blev brugt på at suge inspiration til sig fra bl.a. mellemøsten, hvor babyer bliver båret i beduinvugger på siden af en kamel, fra skilpadden, som er blød, men kan trække sig ind i en hård skal, fra fly, hvor hjulene kan foldes ind under flyvemaskinen – og endelig fra racercyklen, hvis dæk er lette at dreje på. Ideerne begyndte at tage form.

Sammenklappet Seed vogn

”Ambitionen har været at skabe en barnevogn, som både kan klappes sammen og vokse med barnet. Som er topsikker og slidstærk. Og endelig ikke for dyr. Det mål har vi nået. Men det har også taget seks år, og tilført en del grå hår,” lægger Anders ikke skjul på.

Sikkerhed i top
Med en faglig baggrund som filmproducent, var Anders Berggreen novice i barnevognsbranchen. Og det blev dyrt – men er kommet brugerne af Seed til fordel.

”Jeg har ville efterleve alle sikkerhedskrav. Det troede jeg man skulle! Så vi har brugt ualmindelig lang tid på at få Seed vognen godkendt i alle ender og kanter. Det har været dyrt at blive ved at designe om, så den scorede topkarakter i alle tests. For kun det bedste var godt nok! Havde det ikke været for overholdelse af meget strikse sikkerhedskrav, så havde vi været klar til at indtage markedet for to år siden. En kende bittert, fordi jeg nu har erfaret, at alle andre barnevognsproducenter faktisk ikke lader deres vogne bestå samtlige sikkerhedskrav! Omvendt får kunderne en supersikker vogn hos os. Det tror jeg giver pote på den lange bane,” vurderer Anders.

Seed stel

Seed har under hele udviklingsprocessen arbejdet efter mantraet:

Safer to be a child – easier to be a parent

Stilrent design
Det slår mig straks, at Seed barnevognen er utrolig skarp i sit design. Ingen unødvendige dikkedarer, men særdeles stilren i sit ydre.

”Jeg fik ideen til Seed, men det er selvsagt ikke mig, der har udviklet alt ved vognen helt alene. Jeg tog ret tidligt i processen kontakt til Knud Holscher, som er en anerkendt dansk professor, arktitekt og industriel designer. Jeg fremlagde ideen om den multifunktionelle barnvogn, der kan vokse med barnet. Han var med på ideen med det samme,” husker Anders.

Knud Holschers søn, Rasmus Holscher, er også industriel designer og blev hurtigt også en del af barnevognsprojektet.

Mange, både nationale og internationale, ”lyse hoveder” har bidraget til udviklingen af Seed barnevognen.

Seed på skærmen

”Det har været nemt at engagere dygtige mennesker, når ideen er god. Den færdige vogn beror på international grundforskning. Ingeniører og designere har været hjernerne bag. Fokus har været flot design og høj funktionalitet. Det ene kunne ikke udelukke det andet, ” siger Anders.

Den hollandske industrielle designer Marcel Wanders har også spillet en stor rolle i måden tekstildelen er udformet på. Og internettet er blevet ivrigt benyttet til at distribuere tegninger og til at diskutere ideer.

Børn er fremtiden – Seed værner om miljøet
Som menneske, og barnevognsproducent, falder det Anders Berggreen meget naturligt at tænke i næste generation. Det er vores børn, der skal leve videre i det miljø, som vi efterlader os. Derfor kan alt ved Seed barnevognen genbruges, og alle dele er produceret på en forsvarlig måde eksempelvis mht. energi og fair trade.

Underleverandørerne er primært udenlandske leverandører, som Anders har sikret sig kan efterleve dansk standard.

Seed barnevogn med pusletaske - logo er refleks

”Alle de leverandører, som leverer dele til Seed barnevognen har vi personligt besøgt, og sikret os, at deres medarbejdere har fornuftige arbejdsforhold og får en fair behandling og betaling. Alle dimser på barnevognen kan genbruges. Groft sagt kan barnevognen deles i fire kasser og afleveres på en genbrugsstation. Det er vigtigt for os, og for vores næste. Og det er faktisk ikke umuligt at efterleve – selv for en mindre virksomhed som os,” forklarer Anders.

Testpersoner kørt i stilling
Takket være Knud Holscher har Anders og co. hele tiden holdt snuden i sporet, når det gælder brugervenlighed og funktionalitet.

”Det har været altafgørende, at barnevognens design forklarede sig selv. At jeg kunne ringe til min mor, og forklare hende, hvordan barnevognen slås op, slås ned og ændres til klapvogn, pr. telefon. Mange barnevogne og klapvogne er meget vanskelige at afkode. Du skal være daglig bruger, og have ”slået op og ned” mange gange, før det bare ”sidder i armene”. Og så er der altså ikke nemt at være mormor, som pludselig bliver hidkaldt til at hente barnet i vuggestuen,” griner Anders.

Seed barnevogn med pusletaske

Seed barnevognen er blevet testet gennem flere år af mange forskellige testbrugere i alle afkroge af Danmark. Både i land og by.

”Alle testkørere er blevet bedt om at behandle vognen hårdt, og køre på forskelligt underlag, så den blev testet/presset til sit yderste. Tilbagemeldingerne har været guld værd, og kan absolut tage æren for det endelige produkt, som vi står med i dag”.

Fakta om Seed – den multifunktionelle barnevogn
Nu var jeg så heldig, at jeg fik mulighed for at stå med Seed barnevognen i hånden. Den er skøn at holde ved, røre ved og løfte. Den er meget let, og iflg. Anders bliver den lettere og lettere med tiden. Metalindustrien udvikler hele tiden lettere og mere holdbare produkter.

Seed multifunktionel barnevogn i rød
Seed barnevognen vejer 11,6 kg.

Seed barnevognen kan let hænge på væggen. Sejt! Så kan far-in-spe godt hive racercyklen ned!

Unikt serienummer a la fjernsyn og anlæg fra B&O. Du kan KUN få din vogn serviceret/repareret, hvis du kan fremvise serienummer.

Stoffet kan lynes af, og skiftes til en anden farve. Seed garanterer, at de bruger de bedste og mest holdbare lynlåse.

Luftløse, og lette, hjul. Der er sprøjtet skum i hjulene, så de ikke kan punktere. Hjulene er blevet til med stærk inspiration fra racercykeldæk, som er nemme at dreje på. Jo større hjul des bedre, og du bruger 90% af tiden på at køre lige ud. Drejehjul er imidlertid ved at blive produceret, da det er et krav fra udenlandske distributører.

Liggemålet er på 78 cm., og det er meget fornuftigt til at sove i. Alligevel producerer Seed (måske – beslutningen er endnu ikke endelig) en ekstra kasse med langt liggemål. Det er et ønske fra os traditionsbudne forældre…

Pris: vejl. udsalgspris 8000 kr.

P.t. kan du kun købe Seed i Danmark ved at henvende dig direkte til Seed. Fra feb./marts 2009 kan Seed ses/købes hos udvalgte babyudstyrsforretninger. Se hvilke på Seeds hjemmeside.

Se kontaktinfo på www.seed.dk

Sikke en oplevelse
På BabyBusiness.dk’s vegne siger jeg tusind tak til Anders Berggreen og hans medarbejdere hos Seed. Det var virkelig inspirerende at møde en mand, der er så meget en ildsjæl, at han går hele vejen fra idé til handling. Selv om det har kostet blod, sved og tårer – og mange penge – undervejs. Personalet hos Seed udstråler stor energi og entusiasme. Det mærkes. De ved, at de har gang i noget, der bliver rigtig stort! Jeg glæder mig til følge Seeds vej i ind- og udland!

Seeds kontor

Velkommen på barnevognsmarkedet og god vind!

/Anette

Se også mit indlæg: Din guide til barnevogne 2009

Besøg Seeds hjemmeside www.seed.dk

Seeds logo er selvfølgelig et lille frø - der snart spirer

Læs flere artikler om Anders Berggreen og udviklingen af Seed barnevognen
Fra TDC – klik her.

Fra Børsens tillæg Pleasure – klik her.

SIKKERHED – UDTALELSE FRA FORBRUGERLABORATORIET
Loven siger, at der kun må bringes sikre produkter på markedet. Men hvornår er en barnevogn sikker? En gruppe europæiske eksperter har udarbejdet et sæt sikkerhedskrav, beskrevet i en europæisk standard (DS/EN 1888:2003) – opfyldelse af disse krav dokumenterer, at barnevognen er sikker. I Danmark er det ikke et lovkrav at efterleve og opfylde denne sikkerhedsstandard, men produktet skal være sikkert. Det er altså ikke givet, at et produkt i en børneudstyrsbutik overholder anbefalede sikkerhedskrav. Det kan derfor anbefales, at gå efter en barnevogn, som er mærket med, at den opfylder alle krav i DS/EN 1888:2003.

”Anders Berggreen fra Seed er gået hele vejen og har valgt, at hans barnevogn Seed skal overholde alle tænkelige sikkerhedskrav før den markedsføres. Den har været gennem mange test her hos ForbrugerLaboratoriet, hvilket flere gange har medført ændringer i konstruktion og design, fordi barnevognen skal kunne klassificeres i sikkerhedsgruppe A (se www.forbrugerlab.dk),” fortæller Bente Foged, ForbrugerLaboratoriet.

”Til sammenligning testede Forbrugerstyrelsen 12 barnevogne i 2004, og her kunne ingen af de testede barnevogne klassificeres i sikkerhedsgruppe A. En barnevogn i sikkerhedsgruppe B opfylder alle væsentlig sikkerhedskrav i den europæiske sikkerhedsstandard, og vil ikke kunne forårsage personskader,” slutter Bente Foged, ForbrugerLaboratoriet.

BabyBusiness.dk bliver oplyst, at det i nærmeste fremtid vil være muligt at se testresultaterne af Seed barnevognen på www.forbrugerlab.dk

VIND EN SEED BARNEVOGN HER!

Anders, manden fra Seed og BabyBusiness.dk er gået sammen og udlover nu en konkurrence, hvor du kan vinde en spritny Seed barnevogn. Vinderen blev udtrukket mandag d. 22. dec. 2008. Det blev Malene Stark, der vandt!

Læs også
Mit indlæg Barnevogn eller kombivogn til baby?
Mit indlæg Barnevognsguide – når du skal købe barnevogn

| 2017-06-18T08:01:00+00:00 oktober 13th, 2008|Anmeldelser, Babyudstyr, Sikkerhed|

29 Comments

 1. Sara Leg Kjærsgaard 22. oktober 2013 at 12:53 - Reply

  Ser det ud til at jeg endelig har fundet den barnevogn som kan være i en Fiat 500 😀

 2. Lars A. Johnsen 19. februar 2013 at 12:25 - Reply

  Vi har købt en Seed barnevogn, og vi var glad for den i begyndelsen. Efter ca. 1 år fik glæden dog ende, idet der skete et brud på overgangen mellem håndtaget
  og bundstykket, hvorefter vognen er ubrugelig. Desværre er vores kvittering bortkommet, så forretningen vil ikke kendes ved skaden.

  Er det evt. noget der kan repareres?

  Med venlig hilsen

  Lars A. Johnsen

 3. Louise 19. marts 2012 at 11:30 - Reply

  Jeg har haft min Seed Pli barnevogn siden foråret 2009 og bruger den nu til barn nr. 2. Jeg har været utrolig glad for den. Seed er super god at komme omkring med både indendørs og i naturen, og jeg har virkelig haft glæde af, at den er så nem at slå sammen og folde op igen. Og så er det bare fedt, at det er samme kasse til barnevogn og klapvogn, især når børnene når en alder, hvor de gerne vil sidde op, når de er vågne, men har brug for at ligge ned til de lidt længere lurer.
  Jeg ville helt klart vælge en Seed igen, hvis jeg skulle ud og købe barnevogn i dag, og det på trods af at jeg har haft lidt problemer med det gamle stel med de faste hjul fortil. Det ene forhjul kørte skævt og senere revnede grebet, men servicen fra Seed har været fantastisk. Der var desværre ikke megen hjælp at hente, hvor barnevognen var købt (Engby), men Seed har taget hånd om alle problemerne hurtigt og uden ekstra omkostning for mig. Det må siges at være god service! Så derfor ville jeg bestemt ikke tøve med at købe en Seed.

 4. Mikala Hallund 6. januar 2012 at 10:01 - Reply

  Super vogn, vi har rejst meget og det er en drøm at have med. En anden super ting er at når man (som jeg) ikke er helt vild tålmodig, klapper man bare barnebovnen sammen tager den i den ene hånd (mangler lige et håndtag eller strop) og barnet i den anden arm og så kan man komme med bussen – selv om der er 2 barevogne i forvejn. Det spiller!!!!!!

  Men Kære Seed, hvile søskendebræt (ståbræt/kørebræt) passer til vognen?

  mvh Mikala

 5. Marie Gry 13. januar 2010 at 16:20 - Reply

  Vi fik vores første barn Oskar i juli.

  Da vores bil har begrænset plads, kiggede vi på markedet for Kombivogne. Valget faldt på en Sandfarvet Seed.

  Fantastisk køb!!!

  Når mødregruppen kommer slæbende med deres tunge E.J og Odder smiler jeg gerne indeni.

  Det der har været bedst ved vores Seed, er letheden man kommer rundt. Netto, Metro m.m bring it on!
  Vi har modellen med svinghjul for til.

  Også det at den er så nem at slå sammen og “ta med under armen” har været et hit.

  Skulle jeg vælge på ny, faldt valget ud til fordel for Seed igen.

  Tak til Anders, for at designe en vogn der passer perfekt til livet ved Amager strand 🙂

 6. Anders 5. januar 2010 at 12:46 - Reply

  Kære Katja Schneekloth

  Som det første vil jeg gerne beklage, at du har knækket et forhjul på din Seed Pli. Det er altid ærgerligt, når noget sådant sker, og i de få tilfælde, hvor der har været uheld eller fejl på produkter fra Seed, har vi, hvad vi kunne for at afhjælpe skaden/fejlen.

  Fra alle vores forhandlere får vi meget ros for vores hurtige og smidige service over for dem og deres kunder. Normal kutyme er, at man som forbruger henvender sig med reklamationer i den forretning, hvor man har købt produktet. I dit tilfælde har du købt din Seed hos Pif Paf Puf på Østerbro i København og bruger produktet i London, hvor du bor.

  Da du kontaktede os om skaden, forsøgte vi at hjælp dig direkte, selv om du egentlig skulle have kontaktet Pif Paf Puf, hvor vognen var købt. Vi har ikke haft mulighed for at se skaden og dermed vurdere, om der er tale om fabrikationsfejl – som vi naturligvis udbedrer uden omkostninger for dig – eller om skaden skyldes andet, som kan repareres for din regning.

  Per kulance tilbød vi dig med det samme og uden beregning at sende et nyt sæt hjul med posten. Det mente du ville være for langsommeligt og forlangte at vi skulle sende dem med kurer. Det sidste tilbød vi at gøre for din regning fratrukket et tilskud på 200 kr., som er prisen for en pakke til London med almindelig post.

  Hos Seed mener vi, at du har fået en fantastisk hjælp og service og er kede af, at det alligevel ikke lever op til dine forventninger.

  Venlig hilsen

  Anders

 7. Kristine 1. januar 2010 at 09:26 - Reply

  Hej Katja,
  vi var også igennem en periode uden hjul. Det var dog ikke en fabrikationsfejl, men derimod ren og skær slitage. Vi har arvet en dejlig Quinny vogn fra nogen søde venner, og 5 mnds løbetræning med PushyMums i skoven var mere end baghjulene på den 6 år gamle vogn kunne klare.
  Efter et par frustrerede aftener på nettet måtte jeg konstatere at de ikke kunne fåes i Danmark, ikke engang hos Quinny forhandlerne, så købte nye hjul på Ebay.de. Dem havde vi mindre end 3 dage efter.
  Fantastisk! Hurra for de effektive tyskere!

 8. Katja 30. december 2009 at 00:00 - Reply

  Da jeg umiddelbart så Seed barnevognen på nettet blev jeg meget begejstret og jeg har indtil for nyligt været en slags selvbestaltet ambassador for Seed Barnevognen her ii London. Der ikke en en butik hvor man kan prøvekøre den, så vi har haft en del interreserede på visit for lige at tjekke den ud.

  Nu oplevede vi desværre hvad det osse kan betyde at købe et relativt nyt produkt hvis man ikke lige bor op ad Seeds outlet i Danmark:

  Den 18 december knækkede hjulet af barnevognen på vores daglige gåtur. Jeg var rystet og kontaktede Pif Paf Puf og Seed i København med det samme.
  Vi har behandlet vognen exemplarisk så det er indlysende at det er en design eller fabrikations fejl der har forårsaget bruddet i metallet. Vores Seed er kun 6 måneder gammel og er ellers så fin som ny.
  Idag er det den 29 December, over ti dage siden – og vi har stadigvæk ikke modtaget noget nyt hjul fra Seed. Det viste sig at de havde problemer med deres leverandor i England og måtte sende hjulene fra Danmark. Selv om vi bad dem om at klare levering så hurtigt som muligt, valgte Seed at sende hjulene med posten da de fandt at 1300kr var for dyrt med UPS eller tilsvarende.

  Vi syntes det er trist at opleve at et firma der laver barnevogne med høj profil ikke passer bedre på deres kunder. Hvis det havde været almindelig slitage eller blot indkøb af tilbehør som bilsæde-adapter eller deres papoose kunne jeg se hvordan transport-tiden ikke var så vigtig – men når det er en fejl i produktet er det utilfredsstillende at stå uden barnevogn, ikke mindst Julen over.

  Nu er det ikke småpenge man skal af med for at få en Seed. Man skal slippe 9-10.000 kr for at få vogn og minimum tilbehør. Og så er forventningen nok at servicen er af samme kaliber som prisen. Jeg har faktisk fortudt købet. Næste gang jeg skal have en barnevogn eller combivogn bliver det nok en Stokke eller Boogaboo for Stokke er kendt for deres gode stil og de har er jo nærmest en forhandler lige om hjørnet.
  Jeg ville også overveje at købe en Emmaljunga eller en Basson for de er nogle gode stabile firmaer med mange år bag sig og det får et firma ikke hvs ikke de fortjener det.

 9. Gitte 28. oktober 2009 at 14:23 - Reply

  Hej
  Har set Jeres Seed barnevogn, og er måske intereseret, men kan ikke finde nærmeste forhandler, jeg bor postnummer 4800

  • BabyBusiness 28. oktober 2009 at 14:27 - Reply

   Hej Gitte

   Jeg forhandler ikke Seed – eller andre produkter til baby. Skriver blot om dem, der gør! 🙂 Tag kontakt til http://www.seed.dk, så vil de med garanti kunne hjælpe dig.

 10. Anne Becker 17. september 2009 at 19:57 - Reply

  Jeg tog chancen, og vi har købt en Seed Pli til vores nyfødte datter. Den er snadfarvet og bare superskøn. Vi er begge meget glade for at bruge barnevognen og den er nem at betjene. Samtidig kan jeg kun rose designeren for at tænke på, at en barnevogn skal fylde mindst muligt, når den ikke er i brug. Vores Seed står bag en dør i entreen i vores lejlighed, når den ikke er i brug eller med på tur i vores Aygo. Superfint.

  Hilsen
  Anne

 11. Anne Becker 7. september 2009 at 14:42 - Reply

  Hej

  Nu har Seed været ude i butikkerne et stykke tid, og jeg har set den på gade i København og i Århus. Er der nogen af jer, der bruger den til daglig, som vil forælle os lidt om den. Både hvor praktiisk den er og om den holder. Jeg tænker lidt, at det er fantastisk, at de kan holde prisen dernede, når man tænker på, hvor meget man får for pengene.

  Hilsen Anne

  PS: Det må gerne gå lidt hurtigt med kommentarerne. Jeg har termin i næste uge 😉

 12. Louise 2. februar 2009 at 14:09 - Reply

  Der står i artiklen, at der vil komme en version med et længere liggemål – er der nogen, der ved mere præcist hvornår denne nye version kommer i handlen – og måske hvad selve liggemålet bliver (og evt. prisen)?

  Synes ellers den ser super godt ud og når man har en lille bil, vil den jo være perfekt!

 13. BabyBusiness 22. december 2008 at 22:14 - Reply

  Den seneste melding, jeg har fået, er, at Seed barnevognen er i handlen i Danmark til februar, 2009.

 14. BabyBusiness 21. december 2008 at 21:18 - Reply

  Seed vognen vil koste omkring 8000 kr.

  Mvh.

  Anette

 15. frederik 21. december 2008 at 20:16 - Reply

  super flot vogn hvad kommer den ca til at koste??

 16. Josephine 28. oktober 2008 at 21:40 - Reply

  Jeg har en Urban Jungle dobbeltklapvogn, den har drejehjul og de er altså ikke små. Så det er ikke helt rigtigt at drejehjul altid skal være små. Efter at have tromlet rundt med en tung og uhåndterlig tvillingebarnevogn og derefter med to klapvogne med drejehjul har jeg svoret aldrig mere at købe en barne/klapvogn uden. Vi har haft en med små drejehjul (Firstwheels, Bugaboo kopi, også i tvillingeudgave) og ja, deciderede uvejsomme skovstier klarede den ikke ret godt. Men en tur i parken og grusstier var ikke noget problem. Den var ikke så god på brosten heller.
  Jeg har en veninde med en Bugaboo og den er heller ikke ret god på brosten. Det er ellers en skøn vogn på mange måder. Af dårlige ting er at den er let – det er for det meste godt, men i virkelig hårdt blæsevejr har der nogle gange skullet holdes godt fast i den. Desuden er det ikke alle børn der kan sove i klapvognsdelen. Vores sov fint i Firstwheels der også har den der formede klapvognsdel. Men min veninde har faktisk købt en almindelig barnevogn nu hendes dreng er vokset ud af liften i Bugabooen. Jeg ved ikke hvordan den Bugaboo opfører sig på en skovsti men vil tro det er nogenlunde som med Firstwheels.
  En anden veninde har en Bugaboo Bee, også med små drejehjul. Den klarer sig strålende i parker og lignende, kan køre på skovstier (men er mig bekendt ikke testet på meget uvejsomme stier) og har det heller ikke så godt med brosten.
  Josephine

 17. BabyBusiness 28. oktober 2008 at 22:35 - Reply

  Perfekt info Josephine! Tak for din videndelig – jeg er overbevist om, at mange vil læse din kommentar med interesse.

  Mange hilsner

  Anette

 18. BabyBusiness 16. oktober 2008 at 21:44 - Reply

  Jamen, jeg er med på at teste, eller skrive anmeldelser af, hvad som helst. Lige fra babyer (!) til babyudstyr, -tøj og -legetøj. Men ja, som du skriver, så kræver det, at nogle producenter/netbutikker kan se ideen i det. Og dér er vi, også, nogle år fra det amerikanske marked, hvor bloggere, der tester/anmelder ikke er ualmindeligt.

  Desværre har jeg aldrig kørt med en Bugaboo, så jeg kan ikke vurdere, hvordan den klarer skov/brosten. Men der MÅ være andre læsere her, som ejer en Bugaboo. Kom endelig frem og skriv en kommentar til Arne B. (og alle os andre, som også er interesserede i at blive klogere). 🙂

 19. Arne B 16. oktober 2008 at 13:42 - Reply

  Kære Anette, jeg tænkte nu ikke på professionelle test á la DVN og hvad de ellers hedder. jeg tænkte mere på test á la biltest i dagbladene, hvor en medarbejder kører rundt med en bil i en uges tid. Den slags test kunne du jo også lave, hvis ellers producenterne er friske og med på legen.

  Jeg kunne da godt tænke mig at vide, hvordan Bugaboo med de små hjul klarer sig en tur rundt i Dyrehaven eller over Københavns brosten i forhold til den nye Seed, der såvidt jeg kan se, har noget større diameter på hjulene og dermed også – i hvert fald i teorien – skulle have bedre komfortegenskaber til gavn for barnet i barnevognen.

  Hav en god dag
  Arne B

 20. BabyBusiness 16. oktober 2008 at 09:40 - Reply

  Ha, ha! Du er sjov Arne B.!

  Det kan da godt være, at jeg skal udråbe mig selv som “Barnevognsdronning”, og så teste diverse barnevogne. Og dog – det kræver noget af et apparat at udføre prof. test. Men måske de netop ikke skal være prof – men “bare” udført af en mor?

  Selvfølgelig findes en sådan blogger, mor, barnevognstester “over there”. USA er lige et par år foran os… Besøg hende på http://www.strollerqueen.com

  Hun nyder stor respekt blandt forældre, der elsker hendes tests af diverse barnevogne/klapvogne. Kig forbi hendes site. Måske har hun testet en vogn, som du påtænker at købe? De nyeste tests skal du imidlertid betale for at se. Strollerqueen skal jo også leve. 🙂

  Vedr. Seed. På den originale Seed er der ganske rigtigt ikke drejehjul. I produktionsfasen blev den testet med og uden. Den endte med at blive født med faste hjul. Ulempen ved drejehjul er, at de er nødt til at være meget små – for at kunne dreje rundt inde under stellet. Små hjul giver ujævn kørsel. Derfor er eks. BabyJoggere udstyret med kæmpe hjul, så baby ikke hopper rundt under løb. De faste hjul på Seed er inspireret af racercykelhjul, og de har sådan en “bane/streg” i midten, der gør, at de er nemme at dreje på (aner ikke, hvad det hedder – jeg er desværre ikke cykelekspert). Og så testede Seed sig frem til, at du 90% af tiden har brug for gode hjul, der kører lige ud.

  MEN der bliver p.t. produceret drejehjul til Seed vognen. Det var simpelthen et krav fra udenlandske distributører. Så det vil snart være muligt at tilkøbe et sæt drejehjul til vognen.

  Mange hilsner fra

  Anette

 21. Arne B 16. oktober 2008 at 08:58 - Reply

  Tak for dit svar Anette. Naturligvis er vi forskellige – og derfor ville det være super med flere test af for eksempel tre barnevogne i prisklassen 7.-8.000 kroner. Kan du ikke arrangere dét, når nu Vores Børn, Politiken og andre, der jævnligt tester forældre/børn-produkter ikke får det gjort.

  Noget andet, jeg har tænkt over er, at det ser ud som om alle hjul er faste, altså at der ikke er drejehjul på Seed’s vogn. Oplevede du ikke dét, som en mangel? Jeg går ud fra, at du har prøvet den smarte alu-vogn.

  Vh
  Arne B

 22. BabyBusiness 15. oktober 2008 at 21:16 - Reply

  Hej Arne

  Ikke jeg ved af. Men det kunne være en spændende test! Hermed er ideen videregivet til de, som tester. 🙂

  Selvfølgelig er det meget individuelt, hvad den enkelte bruger synes er komfort og brugervenlighed – hvor nem en vogn er at betjene. Jeg tror primært, der testes i sikkerhed (barnets sikkerhed), men jeg kan tage fejl.

  Det kunne være interessant at læse udtalelser fra testbrugere, eller brugere generelt, af alle vogne. Endnu en idé – nu til barnevognsproducenternes hjemmesider! 🙂 Meeen ville vi tage sådanne udtalelser for “gode varer”? Det er bedst og mest objektivt, når en uafhængig 3. part tester og vurderer.

  Du er nok nødt til at tage ud og have “hænderne på styret” for at kunne vurdere, hvilken barnevogn, der passer bedst til jeres behov. Men ja, en tur rundt på forretningens gulvtæppe giver selvsagt ikke den erfaring som et års kørsel på fortove… Og så kommer vi tilbage, hvor vi startede: Det er derfor, at det er rart/interessant at læse forskellige tests! 😉

  Mvh.

  Anette

 23. Arne B 15. oktober 2008 at 20:25 - Reply

  Den er superflot, og det er også godt, at de har testet hos Forbrugerlaboratoriet, men er der nogen der har testet overfor de andre som for eksempel Bugaboo og Quinny eller Stokke, så man kan få fornemmelsen af komfort og hvordan den er at gå med og bruge i dagligdagen.

 24. BabyBusiness 14. oktober 2008 at 20:59 - Reply

  Hørt! Og tak.

  Jeg arbejder på sagen – blandt mange andre gode initiativer. Det skal nok blive godt. BabyBusiness.dk bliver superskarp! 😉

  Mange hilsner

  Anette

 25. Julie 14. oktober 2008 at 15:20 - Reply

  Hej Anette. Tak for en spændende og velskrevet artikel – mere af den slags baggrundsstof tak! 🙂

 26. BabyBusiness 14. oktober 2008 at 11:10 - Reply

  Tak Lærke! Og tusind tak for tippet. 🙂

  Dejligt med læsere, der har fingeren på pulsen!

  Jeg er meget spændt på at se Seed’s “vokse sig stor”. Synes selv, at den er en særdeles værdig konkurrent til nuværende udvalg af barne-, kombi- og klapvogne. ‘

  Og så er det jo bare fedt at se, når en enkelt mand får en idé og udvikler den til noget stort. Det giver os andre blod på tanden! 😉

  Mange hilsner

  Anette

 27. Lærke 14. oktober 2008 at 08:55 - Reply

  Rigtig flot artikel, Anette!!!!!

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.