Skab det optimale sovemiljø for din baby

Forsiden » Forside » babyudstyr » Skab det optimale sovemiljø for din baby

Skab det optimale sovemiljø for din baby

Denne artikel er sponsoreret af pixizoo.dk og sundhed.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Søvn fylder en stor del af en nyfødts liv. Spædbørn sover nemlig omkring 16-20 timer i døgnet, så det er vigtigt at skabe de bedste betingelser for dit barns sovemiljø. Det kan dog til tider være svært at finde rundt i de mange anvisninger og orientere sig om de forskellige produkter, man skal anskaffe sig.

I dette indlæg guider vi dig til at skabe et optimalt sovemiljø for din baby. Læs derfor med her, og bliv klogere på, hvor og hvordan dit barn skal ligge, så du kan give din lille guldklump en god søvn og ikke mindst en god start på livet.

Hvilken type seng?

Når det kommer til hvor, din baby skal sove, er der flere muligheder. Du kan vælge en vugge, en babyseng eller alternativt lade barnet sove i sengen med mor og far.

Fordelene ved en vugge er, at den giver barnet tryghed på grund af den omsluttende fornemmelse og tætte plads. Derudover kan vugger, der hænger på et stativ, vugges i et roligt tempo, og dét virker beroligende for de fleste børn. En ulempe er, at barnet allerede efter 3-6 måneder bliver for stort til at ligge i en vugge, så derfor er det en lidt dyrere løsning, da man kort tid efter skal ud og investere i en ny seng.

Mange forældre vælger en babyseng eller tremmeseng til deres barn. Det kan være en god idé, da det er en langsigtet og dermed mere prisvenlig løsning. Her er der nemlig plads til, at dit barn kan vokse. Sørg blot for, at stellet har en justerbar højde. På den måde kan du hæve bunden, så sengen er forholdsvis høj, mens dit barn er helt lille – det vil din ryg takke dig for! I takt med at din baby bliver større, skal du sænke bunden, så barnet ikke falder ud. For et spædbarn vil en sådan seng være meget stor og derfor føles mindre tryg end en vugge. Det kan du fikse med en sengerand, som gør sengen mindre, samtidig med at den også beskytter barnet og forhindrer bamser og sutter i at falde ud af sengen.

Hvad skal der være i sengen?

Uanset hvilken type seng, dit barn sover i, er der brug for en babydyne. Her er det vigtigt at gå efter en i høj kvalitet, så den tåler hyppige ture i vaskemaskinen i tilfælde af, at den lille spirrevip har et uheld. Nogle forældre vælger også at bruge en babypude, men dette er dog ikke et must, da mange mener, at et fladt underlag er bedst.

Kravet om høj kvalitet gælder desuden for de lagner og det sengetøj, du køber. Sørg for, at det er i en blød kvalitet samtidig med, at det også har en vis slidstyrke, så det ikke bliver nusset af en tur i vaskemaskinen. Det er desuden en god idé at gå efter økologisk bomuld.

Hvis du står og skal til at investere i tekstiler som sengetøj eller babydyne, kan du med fordel tage et kig i det store udvalg hos Pixizoo. Her finder du kvalitetsmærker som Quilts of Denmark og Sebra, som du kan forkæle den lille med.

Til sengen skal du også have en babymadras – det er nemlig ikke alle senge, hvor de følger med. Her er reglen ’jo fastere, jo bedre’. Et fast underlag vil give dit barn en god støtte og sikre en stabil søvn.

Er samsovning en god idé?

Samsovning er et emne, der ofte diskuteres, og den dag i dag er der stadig ikke udpræget enighed om emnet. Det skyldes, at der ganske simpelt både er fordele og ulemper.

Den altoverskyggende fordel ved denne form for søvn er, at du sikrer din baby maksimal tryghed. For et spædbarn, der lige er kommet ud af sin mors trygge mave, kan det være beroligende at fortsat sove helt tæt på en forælder.

Grunden til, at der stadig er mange, der fraråder det, er, at der kan være fare for, at man i søvne kommer til at lægge sig ovenpå barnet eller skubbe til det. Hvis du af den grund ikke føler dig tryg ved samsovning, kan du eventuelt bruge en co-sleeper. Det er en krybbe, som kan monteres på sengen, så du har barnet liggende ved siden af dig, mens du samtidig undgår risikoen for at lægge dig på barnet.

Hvordan skal barnet ligge?

I dag anbefaler man kun at lade babyer sove på ryggen, da der er en øget risiko for vuggedød, når barnet sover på maven eller på siden. Du kan dog godt lade din baby ligge på maven hos dig eller lade babyen ligge på siden, hvis du holder opsyn imens.

Når dit barn sover på ryggen, vil det oftest vende hovedet til den ene side. Her er det vigtigt, at du varierer sovestillingen, så barnet ligger på begge sider. På den måde nedsætter du risikoen for et skævt hoved. Læs eventuelt mere om skæve hoveder hos spædbørn og få gode forebyggelsesråd her.

| 2017-05-23T07:56:19+00:00 maj 23rd, 2017|babyudstyr|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.