Slut med flad baghoved og skævt kranium hos baby

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Slut med flad baghoved og skævt kranium hos baby

Slut med flad baghoved og skævt kranium hos baby

Denne artikel er sponsoreret

Sundhedsstyrelsen anbefaler at nyfødte ligger på ryggen, hvilket ofte resulterer i fladt baghoved/skævt kranie.
Den ergonomiske babypude er blød og ergonomisk formet, så den passer til babys baghoved. Babypuden er nem at tage med og passer i alle senge, lifte, stole, barnevogne, autostole m.m.

Babypuden
Babypuden er udviklet af en fransk børnelæge Dr. Manuel Maidenberg, specielt til at tage belastningen af baghovedet – samtidigt med at babyen kan bevæge hovedet. Puden anvendes primært som forebyggelse, men også til rettelse af begyndende fladt baghoved med resultater allerede efter 14 dage. Alt efter hvornår man starter med at bruge babypuden, des hurtigere/tydeligere vil forbedringen på baby baghoved/kranie kunne ses.
Mange sundhedsplejersker, kiropraktorer og fysioterapeuter anbefaler brugen deraf.

Mødres bekymringer
55% af alle spædbørns mødre bekymrer sig meget eller rigtig meget om barnets hovedfacon. Hele 25% overvejer en operation, hvis barnets hovedfacon ikke længere er pænt rundt. Dette viser en undersøgelse, som BabyEngros netop har foretaget hos spædbørns mødre.

Der findes råd for dette. Flere og flere forældre investerer i Den Ergonomiske Babypude, der forebygger fladt baghoved eller skævt kranie. Puden har primært været kendt for at kunne rette op på et begyndende deformt kranie, men den er faktisk udviklet til forebyggelse.

Hovedpuder reducerer risikoen
Flere danske læger – blandt andre Vibeke Manniche og fynske Christian Poulsen – fremhæver således, at en hovedpude er med til at reducere risikoen for skæve kranier. En melding, der går stik imod Sundhedsstyrelsens anbefaling, som hidtil har lydt, at der mangler dokumentation for, at en hovedpude virker mod skæve kranier.

”Vi har netop indgået et samarbejde med Lisbeth Kristensen, der er uddannet som sundhedsplejerske og kranio sakral terapeut. Hun har testet Den Ergonomiske Babypude og hun giver tips og anvendelsesmuligheder til puden. Vi har de seneste år haft stor forespørgsel fra sundhedsplejersker, kiropraktorer samt fysioterapeuter, der gerne vil henvise til babypuden fra Babymoov. Derfor glæder det os rigtig meget, at vi nu har fået babypuden ”anerkendt” på denne måde, udtaler Lone Schramm, Indehaver af BabyEngros

– Vi har haft den ergonomiske babypude som en del af vores sortiment gennem flere år. Men det er klart, at forældre hidtil har været forsigtige med brugen af babypuder, når Sundhedsstyrelsen har været så klar i sin udmelding mod brugen. Men en årelang erfaring – og nu også danske læger og sundhedsplejerskers anbefaling – viser, at brugen af babypude til spædbørn har en positiv effekt, siger Lone Schramm.

Den Ergonomiske Babypude lancereres netop nu i Danmark i 4 nye farver.

Forhandlere
Produktet forhandles i alle Kærebørn og Ønskebørn butikker samt webshops. Bl.a. Babygear.dk

By | 2017-06-18T07:44:30+00:00 december 13th, 2011|Babyudstyr|

5 Comments

 1. Lone Schramm 13. december 2011 at 19:46 - Reply

  ups, der skulle vist have stået nedenstående indlæg.

 2. Lone Schramm 13. december 2011 at 19:43 - Reply

  Jeg synes, det er synd, at ovenstående indlæg bærer præg af, at det er forældrenes “egen skyld”, at deres barn får fladt baghoved/skævt kranie.

  Babys hovedform og hårdhed afhænger af flere faktorer bla. fødselstidspunkt ifh. til termin, genestisk bestemt og babys alder. Dertil kommer så faktorer som KAN være af betydning for om baby for skævt/fladt baghoved, det være sig: om barnet er fastlåst i muskulaturen pga. fødslen, madrassens hårdhed, hvor mange timer baby sover i døgnet og til sidst hvor meget de ligger på ryggen i vågen tilstand.

  Så venligst lad være med at give andre mødre dårlig samvittighed over noget, som ikke nødvendigvis er selvforskyldt.

 3. Rikke 13. december 2011 at 18:51 - Reply

  I min optik er den ikke mindre end GENIAL!!! min datter fik fladt/skævt kranium da hun havde en tydelig favorit side – og kunne selv dreje hovedet i søvne da hun kun var få dage gammel.
  Det var ikke fordi hun lå på ryggen hele dagen, men fordi de alm. vejledninger om at vende hovedet skiftevis til den ene og den anden side når hun sov. Hun lå på maven når hun var vågen (den smule som hun ville være med til uden at græde), var MEGET oppe hos os og hun kom aldrig i en skråstol (de to gange jeg følte behovet brugte jeg autostolen).
  “Hjerte-puden” har højst sandsynligt gjordt at hun ikke skal lide af hovedpine og ondt i nakken resten af sit liv!!!

 4. Flavia 13. december 2011 at 12:04 - Reply

  Det er meget trist at babyer skal ligge så meget… hvorfor bliver de ikke båret i en slynge i stedet for? Jeg havde min datter hos mig hele tiden med slynge / vikle derfor behøvede jeg slet ikke tænke på at vende hendes hovedet i sengen. Skråstolen kan være en stor hjælp en gang i mellem men børn sidder alt alt for længe der… det er trist.

 5. Aja 13. december 2011 at 11:40 - Reply

  Jeg syntes det er rigtig smart… men desværre også MEGET sørgeligt at man er nød til at opfinde sådan en pude. Hvis man nu søger for fra starten at holde sit barn aktivt og følger sundhedsplejeskens gode råd om at det meste af tiden skal tilbringes på maven, så får børnene jo ikke fladt/skævt hoved.
  Men desværre bliver ALT for mange børn placeret på ryggen eller i skråstolene (som også ødelægger deres hofte) i alt for lang tid og det er netop det der medfører fladt/skævt hoved.. og det er næsten ikke det værste, for det resulterer også i børn der stadig ligger på ryggen og kigger ud i luften uden at kunne bevæge sig fremad, sidde og stå når de er 10mrd. Jeg syntes virkelig det er sørgeligt og i stedet for at finde på et løsning til fladt baghoved, ville jeg ønske at der blev givet flere ressurser til at sundhedsplejeskerne har mere tid til at hjælpe med at guide familerne så det kan undgås!

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.