Pakkeliste til sommerferie med baby – og større børn

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Pakkeliste til sommerferie med baby – og større børn

Pakkeliste til sommerferie med baby – og større børn

Denne artikel er sponsoreret af politi.dk og babybusiness.dk og borger.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babadut.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og cph.dk og juniorbusiness.dk og juniorbusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad] Hele familien skal af sted sydpå på en uges charterferie. Tilsyneladende lander vi i børneparadis. God temperatur, børnebassin og så lavt havvand, at voksne skal gå en lille kilometer, for at få numsen våd. Det eneste, der så bliver vores opgave er at have udstyret i orden! Vi skal have styr på, hvad der er praktisk at medbringe hjemmefra. Både til baby og familiens 3-årige.

Afstem forventninger til ferien
Det er vigtigt at tale om, hvordan en ferie skal forløbe. For faktum er, at vi i dagens Danmark kun er sammen med familien døgnet rundt, når det er weekend. Nu skal vi være sammen tre uger i træk, fordi der står sommerferie på programmet. Skønt! Eller en udfordring? Skal ferien forløbe som en normal weekend – blot tre uger i træk? Skal der afsættes tid til mor-tid, far-tid, børn-hos-bedsteforældre-tid eller er det fælles-tid alle uger/dage/timer i ferien? Undlad at tage for givet, at alle i familien deler samme opfattelse af hvad en god ferie er.

PAS TIL BABY
Børn skal have deres eget pas uanset alder. Indehaverne af forældremyndigheden skal udfylde en samtykkeerklæring sammen med resten af ansøgningen. Barnet, der søges pas til, skal være til stede ved ansøgningen. Når du søger om pas til dit barn, gælder de samme regler for fx foto som for pas til voksne.

Alle skal have et pas, uanset alder, når ferien går til udlandet

Pas til endnu unavngivnet baby
Hvis dit barn ikke er navngivet, og I skal ud at rejse, skal du være opmærksom på, at enkelte lande som fx England og USA ikke kan garantere, at dit barn kan rejse ind i landet uden problemer.

Leveringstid, pris og gyldighed
Tag ingen chancer! Det tager 10-14 dage, før du får dit nye pas. For børn og unge er prisen 115 kr. (i 2008). Gyldighedsperioden er to år for 0-2-årige og fem år for børn og unge mellem 2 og 18 år.

Hos Borger.dk kan du læse mere om udstedelse af pas.

INDHOLD TOILETTASKEN
Jeg må erkende, at indholdet af min toilettaske har ændret sig drastisk efter børnene er kommet til. Panodil (junior) er nu meget vigtigere end pudder (altså min pudder til ansigtet! Ikke at forveksle med sådan noget man engang brugte til baby-bagdele).

 • Panodil junior
 • Saltvandsampuller – super til stoppet næse og rensning af øjne
 • Kølepose – til buler og forstuvninger
 • Børneplaster
 • Termometer
 • Børnesalve til rød numse (jeg foretrækker Apotekets egen)
 • Solcreme minimum faktor 20
 • Lotion/salve til solskoldning – spørg på apoteket
 • Neglesaks
 • Tandbørste og -pasta
 • MAD OG DRIKKE
  Medbring babymad – og drikke (erstatningsmælk) hjemmefra. Det du kan købe i udlandet kan være sammensat på en anden måde end det, som du kan købe i Danmark. Eksempelvis er erstatningsmælk i Frankrig ofte tilsat smag som vanillie, jordbær osv.!

  Husk at tilbyde masser af vand til dit barn, hvis I er et varmt sted. Er du i tvivl om kvaliteten af vandet i hanen, så køb endelig vand på flaske!

  Vi har stor glæde af disse drikkeflasker på vores ferier/småture.

  ØVRIGE PRAKTISKE TING
  Vådservietter
  Rejseseng/weekendseng (kan ofte lejes på charterferie eller i sommerhuse)
  Parasol/soltelt så baby kan nyde stranden i skygge
  Solskærm til barnevogn og solskærmtil klapvogn
  Solbriller
  Badesko
  Solhat
  UV badetøj og blebadebukser
  Bæresele
  Bærerygsæk
  Handy Sitt eller Sack ‘n’ Seat stolen (eller lign. på-tur-stol)

  FLYREJSE
  En barnevogn/klapvogn er uundværlig på ferien. Skal I flyve på ferie, så vær meget opmærksom på, at flyselskaberne (læs: de der pakker bagagen) er meget hårde ved babys køretøjer! Læs min personlige erfaring her.

  Barnevogn og klapvogn kan beskyttes i air shells under flyrejsen.

  Det er også muligt at købe en rejsetaske til klap- og barnevogn.

  Jeg har også hørt om flere, der med stor succes “emballerer” deres barnevogn/klapvogn i sådan noget plastic med små lufthuller. Det beskytter perfekt, og kan sikre, at køretøjet ikke er smadret, når man genforenes med det efter flyveturen. Må kunne købes i metervis et og andet sted…

  Der er også flere rejseselskaber, der giver mulighed for at leje en klapvogn.

  Hvad må medbringes om bord (håndbagage) i flyet
  Når man rejser (med baby) er det værd at være opmærksom på, hvad man må medbringe af væsker m.m. i håndbagagen. Læs de præcise regler på Chp. Lufthavns hjemmeside.

  FERIEAKTIVITETER FOR BØRN I DANMARK
  Læs grundig guide, som jeg har skrevet på JuniorBusiness.dk om alle de ferieaktiviteter, der er i Danmark!
  Sommerferie med børn i Danmark: Hvad skal vi lave? Få ideerne her!

  GODT BEGYNDT…
  Nu er jeg begyndt på denne praktiske huskeliste til ferie med baby – ferie med børn. Men jeg ved, at I skarpe læsere kan se en masse ting, som jeg har glemt at liste. Smid en kommentar med det, som du synes er uundværligt på ferien med baby. Så opdaterer jeg løbende dette indlæg.

  Og så må vi huske på, at det jo altså ER ferie. Vi skal ikke medbringe hele huset! Der skal findes en balancegang mellem “nice to have” og “need to have”. Ellers kan man slæbe sig helt flad!

  Hov, husk da lige at kigge forbi billig sommerferie med børn[ad]

  | 2017-06-18T08:01:14+00:00 juni 1st, 2008|Babyudstyr, Familieferie, Oplevelser, Transport, Udeleg|

  13 Comments

  1. Lene 28. juni 2010 at 09:03 - Reply

   Til pernille: synes når han er så stor at stofbadebukser klart er at foretrække – altså med bleindlæg hvis han ikke er “renlig” endnu..:)

  2. Pernille 11. juni 2010 at 22:10 - Reply

   Tak for inspiration til feriens checklister. Ang. blebadebukser kunne jeg dog godt tænke mig at høre, om stofbadebukserne (fx ImseVimse) eller engangsblebadebukser mon er bedst til en dreng på 2,5 år på en uges ferie ved strand og pool?

  3. Randi Glensbo 10. juli 2009 at 13:38 - Reply

   Ang. midler til desinfektion, som er nævnt i et indlæg: Neutral har både en gel og vådservietter til hånddesinfektion i sortimentet. Kan købes i de større supermarkeder. Jeg har i hvert fald købt det i Bilka. Produkterne er uden parfume og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet.

   • BabyBusiness 11. juli 2009 at 11:59 - Reply

    Ja, det så jeg også forleden, da jeg var i Føtex. Smart! Jeg er ret glad for Neutrals produkter. Bruger gerne vådservietter og shampoo derfra til børnene. Og rart, at man nu ikke behøver at skulle forbi apoteket for at købe desinficerende gel. We like! 🙂

  4. Rikke K 9. juli 2009 at 22:19 - Reply

   Køretøjs – tip til rejsen!!

   Jeg har fået og brugt et rigtig godt råd af et familiemedlem.

   Køb og tag en en brugt barnevogn eller klapvogn med, hvis I kan undvære den på turen hjem!

   I kan således gives vognen som gave, hvor I nu er, ved endt rejse. Og bestemt gøre nogle rigtig glade ;O)

   Kommer der lidt buler i køretøjet under rejsen, betyder det mindre, såfremt funktionen blot er intakt.

   Mvh Rikke K

  5. BabyBusiness 9. juli 2008 at 19:57 - Reply

   Hej Karin

   Tusind tak for din kommentar.

   Du har HELT ret – det kan sagtens være ventetiden på bagagen, som føles længst, og dermed værst… Forslag til tryllekunstner-tricks modtages meget gerne! 😉

   Hmmm… køb af transporttasker til autostol. Nej, det kender jeg ikke umiddelbart et firma, som gør det i. Kender kun http://www.airshells.com, som du selv nævner, der udlejer disse tasker. Vil dog kigge rundt i krogene, og skal nok give lyd her, hvis jeg finder noget. 🙂

  6. Karin 9. juli 2008 at 12:15 - Reply

   Skal selv på sommerferie som forholdsvis nybagt mor og samler erfaringer til mig med kyshånd. Så har derfor et par tilføjelser/tilvalg til pakkelisten: Engangsunderlag til bleskift, engangsvaskeklude (er ofte parfumeret i udlandet. Medbragt hjemmefra er de desuden vakumpakkede og fylder og vejer derfor kun lidt. Kan desuden bruges til klistrede isfingre mm, hvis de er lagt våde i en affaldspose…)

   Og husk at ved fx en flyrejse, er det ofte tiden EFTER man er landet og venter på bagagen, der føles længst – også for de små. Nu er alt det spændende jo overstået – og det er nu man som forældre skal vise sig overskudsagtig og hive tryllekunstner op ad lommen!

   Og så et spørgsmål ang transport af klapvogn mm. Jeg har set Airshells reklame og også dit link til babyrum. Kender du til et sted hvor man kan købe transporttasker til autostole?

   Hilsen Karin

  7. BabyBusiness 3. juli 2008 at 19:57 - Reply

   Uh ha ja – afstemte forventninger til hvad en ferie er – og hvordan den skal forløbe – er det allervigtigste. Hvordan kunne jeg misse det?! Det kommer på listen. 🙂

   Det er vigtigt at tale om, hvorvidt ferie er det samme som en normal weekend – blot tre uger i træk! Skal der afsættes tid til mor-tid, far-tid eller er det fælles-tid alle uger/dage/timer i ferien?

   Tak Jeanne. 🙂

  8. Jeanne 2. juli 2008 at 09:44 - Reply

   Inspireret af Go’Morgen Danmarks indslag om familieferie, må jeg tilføje Afstemte Forventninger til listen over “must haves” i feriekufferten. Et vist Regelsæt blev også anbefalet, så vidt jeg kunne læse det ml. linierne.
   I ferien bliver fredagsslikket ofte suppleret med minimum en is om dagen og sengetiderne rykkes. Det kan resultere i børn der er overgearede af sukker, men samtidig er i underskud af søvn. Nok ikke lige den cocktail vi så os selv med ved swimmingpoolen.
   Med afstemte forventninger og et regelsæt i rejse-format, har man nok mere overskud til at klare det, hvis eksempeltvis puslepladsen ikke er optimal.

  9. BabyBusiness 6. juni 2008 at 09:51 - Reply

   Ha, ha Jeanne, jeg tror, at du har haft en alletiders farmor. Jeg kan lige se for mig; en ældre dame med sin foodprocessor i skødet ombord på færgen til Samsø. 😉

   Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der er tvingende nødvendigt at medbringe og hvad der bare er rart at have med.

   I baby Andreas tilfælde vil en pusleplads være underordnet. Men jeg kender bestemt børn, der ser et bleskifte som startskuddet til den vildeste gymnastik!

   Din kommentar understreger vigtigheden af at undersøge, hvad der allerede er af babyudstyr på det sted, hvor man skal feriere. SÅ ærgerligt at slæbe med sig, hvis sommerhuset/ferielejligheden/hotellet/campingpladsen bare har det hele!

  10. BabyBusiness 6. juni 2008 at 09:45 - Reply

   Karen, tak for din kommentar. Genial idé! Det har jeg aldrig tænkt på at medbringe, men det er jo et hit, for der mangler ofte sæbe (i både ind- og udland), hvis man er så heldig, at der er en håndvask ved toilettet. Og lige nøjagtig vigtigheden af at vaske hænder efter toiletbesøg er jeg super hysterisk med (så kan man jo undres over, at jeg ikke kendte det produkt, som Karen henviser til, men sådan er der så meget…!).

  11. Jeanne 5. juni 2008 at 15:08 - Reply

   Du skriver: “Og så må vi huske på, at det jo altså ER ferie. Vi skal ikke medbringe hele huset! Der skal findes en balancegang mellem “nice to have” og “need to have”. Ellers kan man slæbe sig helt flad!”.

   Min farmor slæbte troligt sin foodprocessor med på tog- og færgeturen, når rejsen hver sommer gik til Samsø. For, som hun sagde (sikkert med tanke på alle de grøntsager der ellers skulle snittes ved håndkraft): “Hvorfor skal livet være mere besværligt, når man har ferie?”. Den holdning er gået i arv til mig!

   Jeg har netop været på første ferie med 10 mdr. gammel baby. Det lejede sommerhus indeholdt både babybadekar, weekendseng, høj stol, vaske- og opvaskemaskine samt flere andre børneting. Det gjorde bare opholdet så meget lettere end uden. Der var til gengæld ingen ordentlig pusleplads, hvilket dels medførte en værkende krop at pusle i alle mulige og (oftest) umulige stillinger og dels at bleskift tog dobbelt så lang tid som normalt.

   Nu vil nogle måske pointere, at når man har ferie, så har man netop tid til at lade ting ta’ tid. Uanset om det er snitning af grøntsager eller pusling af baby. Enig. Men personligt foretrækker jeg nu, at bruge den ekstra tid på nye oplevelser fremfor på de sædvanlige, men nu besværligt-gjorte, rutiner.

   Så for min skyld må I også meget gerne liste alt hvad der er “nice-to-have”.

  12. Karen 5. juni 2008 at 09:32 - Reply

   Fin pakkeliste du har lavet – jeg ville dog ikke kunne rejse uden alcogel = descinficerende væske/gele man kan bruge hvis der ikke lige er en håndvask i nærheden. Det har jeg altid brugt på ferier også før jeg fik min datter. Måske kan man også bruge det til sårrens? ellers kan man få nogle rensende vådservietter (pakket individuelt) på apoteket. God tur!

  Leave A Comment

  Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.