Start tidligt med at lave en børneopsparing til dit barn

Forsiden » Forside » Legetøj » Babylegetøj » Start tidligt med at lave en børneopsparing til dit barn

Start tidligt med at lave en børneopsparing til dit barn

Denne artikel er sponsoreret af moneybanker.dk og moneybanker.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Hvis du netop er blevet forældre eller I ved, at der er et barn på vej, er der utrolig mange ting, der skal tages hensyn til og planlægges ned til mindste detalje. Børneopsparingen er ikke lige det første, der tænkes på, da man let kan komme til at tænke, at der er rigeligt med tid til barnet bliver 18 år. Faktum er dog, at der er store fordele ved at starte tidligt med at lave børneopsparingen. I dette artikel kan du læse om, hvorfor det forholder sig på denne måde og hvilke fordele og tricks der er ved at have en børneopsparing – både på traditionel og utraditionel vis. Derudover kan du også læse om, at dit barn efter at være fyldt 18 år skal huske at sammenligne lån hos moneybanker, hvis børneopsparingen ikke rækker til at økonomien kan hænge sammen, når barnet flytter hjemmefra.

Renters rente effekten

Renters rente effekten betegner den effekt, der opstår over en lang årrække på eksempelvis en opsparing, hvor en årlig rentetilskrivning resulterer i, at der i det efterfølgende år også bliver tilskrevet renter på tidligere års renteindtægter. Dette medfører, over en lang årrække som en børneopsparing eksempelvis løber over, at der opnås en signifikant højere opsparing end ellers. Det er særligt de sidste år i perioden, hvor effekten skabes, hvilket betyder, at det er markant bedre at starte fra år 0 fremfor år 5.

Fordele ved børneopsparing

Fordelen ved at lave en decideret børneopsparing med låste midler er, at afkast og renter er skattefri i opsparingsperioden, hvor man ellers skulle betale 27% i skat af renteindtægten. Der er dog også visse begrænsninger ved dette format, hvor man maksimalt på sætte 6.000 kr. ind på kontoen om året og maksimalt 72.000 kr. i kontoens løbetid. Der er dog ikke noget, der hindrer dig i at lave en separat opsparing til dit barn til at supplere den oprindelige med.

Økonomiske udfordringer blandt unge danskere

Finansdanmark skrev i 2018, at 48.500 unge stod registreret i RKI. Dette må hovedsageligt tillægges manglende kompetencer inden for styring af sin privatøkonomi, men vil i nogle tilfælde også være som følge af, at de ikke har fået nok støtte fra forældre eller ikke har haft mulighed for at låne fra sine forældre. Uanset hvad, er det dog vigtigt som forældre at lære sin børn om privatøkonomi, så de undgår, at børnene tidligt i livet skal komme i økonomiske vanskeligheder. Dette kan blandt andet gøres ved at lære sine børn om at holde sig væk fra overforbrug og altid spare op. Hvis der til gengæld er behov for at låne, er det ligeledes vigtigt, at der modtages tilbud fra forskellige låneudbydere og disse sammenlignes, så man er i stand til at identificere forbrugslån til den laveste rente. Hvis ikke dette gøres eller hvis der lånes uden et godt formål, kan det netop have store konsekvenser for økonomien fremadrettet.

| 2019-04-09T09:33:16+00:00 februar 1st, 2019|Babylegetøj|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.