TÆNK tester igen autostole oktober 2008

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Autostole » TÆNK tester igen autostole oktober 2008

TÆNK tester igen autostole oktober 2008

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og bylow.dk og babyhome.dk og babybusiness.dk og mothercare.com og fdm.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]
I maj 2008 gennemførte TÆNK en stor test af autostole. I oktober 2008 tester TÆNK igen, for der er kommet fem nye babyautostole til. De mest sikre stole findes i klassen for babyautostole, så du får svært ved at finde en autostol, som ikke er god!

Se også FDM tester autostole maj 2009.

Forskellige autostole fra Britax

I mellemklassen af autostole (børn ml. 1 og 3 år) er det fortsat vanskeligt at finde autostole, der er bagudvendte (det mest sikre) og monteret med de særlig isofix-beslag, som er væsentligt sikrere end bilen 3-punktssele.

Alle babyautostole (til ca. 1 år) er sikre
I denne oktober test er der blandt babyautostolene kommet fem nye stole til, der alle klarer sig godt, Britax Cosy Tot premium med base klarer sig endda til topkarakter. En af stolene (nr. 2) er en speciel lift-model 0-10 kg.

Cosy Tot Premium - Britax

Læs mere om autostolen fra Britax hos Britax DK.

Prisen for Britax Cosy Tot premium er omkring 1199 kr. uden base. Har dog lige set den til 999 kr. hos BabyHome.dk

Britax Cosy Tot premium
Til børn fra 0-13 kg. Monteres bagudvendt med isofix-base. Som en af de få stole opnår denne stol karakteren meget god i den samlede bedømmelse. Den klarer sig godt både i frontalkollision og sidekollision. Stolen er let at installere i bilen og det er nemt at justere selerne, så de passer til barnets størrelse. Der er god benstøtte til barnet. Alt i alt en rigtig god stol, der også kan anvendes uden isofix-basen. For test af stol uden base se særskilt beskrivelse.

Fire ud af fem er bedst!
Når autostolen købes med en såkaldt base, så er den mere sikker monteret i bilen. Uden base bliver stolen monteret med bilens 3-punkts sele.

Fire af de fem testede babyautostole giver TÆNK vurderingen “Bedst i test” – og den femte stol er vinderstolen bare uden base.

De fem testede babyautostole
1. Britax Cosy Tot Premium (med base)
2. Britax Baby Safe Sleeper
3. HTS Besafe Izi Sleep (med base)
4. Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix (med base)
5. Britax Cosy Tot Premium (uden base)

Jeg synes, at nr. 2, Britax Baby Safe Sleeper, hvor baby nærmest kan ligge ned og sove i bilen ser komfortabel ud! Det er sådan en autostol, der også bruges som lift på et barnevognsstel.

Britax Baby Safe Sleeper

Britax Baby Safe Sleeper kunne jeg ikke lige finde på et dansk site – men læs mere om den her på dette engelske site.

Kriterier for ”Bedst i Test”
TÆNK har valgt følgende kriterier for at give prædikatet ”Bedst i Test” til en autostol:

Den samlede karakter skal være mindst god. Karakteren for Frontalkollision og Sidekollision skal være mindst god.

Karakteren for følgende vigtige parametre skal mindst være middel: Sædets konstruktion, risiko for forkert montering, fastspænde barnet og installation i bilen.

Mellemgruppen (til børn på ca. 1-3 år)
I mellemkategorien har TÆNK testet en ny version af den bagudvendte isofix-model Bimbo Fix XL (med base til bagudvendt montering). Den er stadig ikke helt fri for ”børnesygdomme”, men klarer sig dog alt i alt fint i testen. Derimod skuffer Recaros bud på en tilsvarende stol desværre, fordi den er besværlig at montere og ikke yder tilstrækkelig god beskyttelse i sidekollision.

Bimbo Fix XL med base

Til børn fra 0-18 kg. Monteres bagudvendt med isofixbase. Dette er det bedste bud på en bagudvendt autostol til de mellemstore børn. Det kræver dog, at man har en bil med isofix-beslag. Stolen opnår karakteren god såvel i den samlede bedømmelse som i frontal- og sidekollision. Den er let at installere i bilen og risikoen for fejlmontering er lille. Barnets ben kommer let i karambolage med isofixbasen, hvorfor komforten kun er middel. Der findes flere forskellige baser, der hver er godkendt til en række forskellige biler, så det er vigtigt at tjekke hvilken base, der passer til den bil man har. Det er muligt at få en anden base til fremadvendt montering, når barnet bliver for stor til at sidde bagudvendt. Det anbefales dog at lade barnet sidde bagudvendt så længe som overhovedet muligt.

De fire testede autostole i mellemgruppen
1. Bimbo Fix XL (base til bagudvendt montering). Bedst i test hos TÆNK.
2. Römer King Plus
3. Recaro Polaric
4. Bimbo Fix XL (uden base)

FDM tester også igen
FDM har også testet flere autostole i efteråret 2008. Læs testen gratis hos FDM.

Er din autostol lovlig? Tjek reglerne, som blev fornyet maj 2008.

| 2011-10-09T16:49:21+00:00 november 14th, 2008|Autostole, Testresultater, Transport|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.