Vi har testet autostole fra coop.dk

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Autostole » Vi har testet autostole fra coop.dk

Vi har testet autostole fra coop.dk

Denne artikel er sponsoreret af webshop.coop.dk og webshop.coop.dk og babybusiness.dk og webshop.coop.dk og webshop.coop.dk og webshop.coop.dk og webshop.coop.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og og og webshop.coop.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

I Danmark er vi glade for at køre bil, og derfor hører bil, børn og autostol uløseligt sammen. Vi forældre vil naturligvis gerne, at vores børn sidder sikkert og godt i bilen. Det øger køreglæden for alle! Men hvordan vælger du lige den bedste autostol? Er det altid dyrest, der er bedst? Udvalget af autostole er enormt, og produktbeskrivelserne afviger ikke meget fra hinanden. Derfor bad vi tre tilfældige læsere af BabyBusiness hjælpe os med at teste tre forskellige autostole fra autostole fra coop.dk.

autostol coop

Testet af ægte læsere og deres børn
Selvfølgelig afhænger en test af den enkelte testperson, og derfor vil testen måske se anderledes ud, hvis den var udført af en anden testperson og et andet barn. Men det ændrer ikke på, at testens resultat er et ægte øjebliksbillede i mængden af autostole på markedet. En personlig vurdering af en autostol efter intensiv brug i 14 dage. Som at spørge din gode veninde eller spørge i et online forum, hvilken erfaring der findes med en given autostol.

Nicolai, Rikke og Sidse har testet flg. modeller for BabyBusiness.dk og coop.dk. Læs deres vurderinger herunder.

1. Nicolai har testet 0-13 kg Concord

2. Rikke har testet 15-36 kg Römer

3. Sidse har testet 15-36 kg Concord

Concord autostol Model Air – Brun

Læs mere om Concord autostolen til de mindste her.

Concord autostol Model Air - Brun

Test periode
14 dage

1. Information om dit barn
a. Alder: 5½ måneder
b. Vægt: 7,5 kg
c. Højde 70 cm

2. Hvilket førstegangsindtryk får man af autostolen efter udpakning?
a. Får man indtrykket af kvalitetsmaterialer?
Mit første indtryk var, at stolen er af god kvalitet. Materialerne virker lækre og gedigne. Tekstilerne virker behagelige og barnets hoved ligger behageligt blødt i stolen. Stellet er let, men virker gedigent.

b. Lever autostolens udseende og størrelse op til dine forventninger?
Udseende er tip top. Størrelse er dog en smule skuffende. Stolen er lille. Der er en del puder i stolen som kan tages af og på, så barnet kan ”vokse” i stolen, det er en fordel. Ifølge producenten passer stolen til babyer op til 18 måneder eller 13 kg. Vores baby på 7,5 kg er dog allerede rigelig stor til stolen. Jeg tror ikke hun kan passe stolen meget længere. Et godt råd er, at man bør prøve stolen inden man køber, så man kan se om størrelsen passer. Man skal også være forudseende og tænke på, om der er behov for ekstra plads til vintertøj.

Solskærmen virker godt og kan trækkes langt frem, så baby både kan skærmes for solen og for indtryk, hvis der er behov for det. Vores baby bliver nemt overstimuleret, og vi har brug for den gode afskærmning, som stolen leverer.

3. Hvordan var din oplevelse med vejledningen til montering af autostolen?
a. Var det nemt og ligetil?
Vejledningen var nem at gå til. Den var på dansk og engelsk og der var gode illustrationer.

b. Var vejledningen tilpas og fyldestgørende?
Ja.

4. Hvordan forløb monteringen af din autostol?
a. Gik det stærkt eller krævede det lidt øvelse?
Der findes to slags mennesker. Dem, der læser vejledningen og først derefter går i gang med at kigge på stolen, og så er der dem, der straks går i gang med at montere stolen uden at læse vejledningen. Stolen kan monteres forkert, så jeg vil råde til at læse vejledningen inden man tester stolen med barnet i.

b. Passede autostolen til din bil?
Selvom vi har en lille Opel, så passede stolen passede fint ind i bilen. Stolen kræver en sikkerhedssele og lidt plads, så er man i princippet kørende.

Et klassisk problem er dog, at når man får sat baby ned i stolen, så sidder baby på selerne som man så skal til at fiske ud til besvær for både forældre og baby. Stolen her er hverken værre eller bedre end de fleste andre stole på markedet. En fordel er dog, at stolen bagtil er fastgjort til bilens sikkerhedssele på en måde, så selen ikke kan hoppe af. Det gør, at der er ét sted mindre man skal montere selen, hvilket gør det hele lidt lettere.

c. Er autostolen let at løfte ind og ud ad bilen, eller er den tung og besværlig?
Stolen er let og håndterlig. Den har et godt håndtag, der kan indstilles som det passer en.

I forhold til vores gamle model med metalspænder, så er den ny stol en letvægter. Det er praktisk når man engang imellem bærer baby rundt i stolen. En baby er rigelig tung i sig selv, så det er bestemt en fordel, at stolen ikke også er tung.

Concord autostol Model Air
Her på billedet er barnet ikke spændt korrekt fast! Selen skal sidde perfekt over skulderen.

Der er gode råd at hente her:
www.sikkertrafik.dk – rigtig og forkert brug af autostol
www.sikkertrafik.dk – sådan spænder du baby fast.

5. Hvordan sidder dit barn i autostolen?
a. Er dit barn glad og tilfreds og sidder alt som det skal?
Ja, barnet sidder behageligt.

b. Sider barnet behageligt i autostolen ved længere ture? Falder barnet i søvn, får det varmt eller lign.?
Vores baby slapper mere af i bilen efter at vi har monteret den ny stol. Hun falder dog sjældent i søvn, men det har vist mere med hende end med stolen at gøre. Hun er meget nysgerrig og vil gerne følge med i alt hvad der sker omkring hende – også når hun kører i bil.

Ved mange autostole, så bliver baby meget varm og svedig på ryggen. Babyen er omgivet af plast uden muligheden for at huden kan ånde. Det har dog ikke vist sig at være et problem i den nye stol. Jeg tror at materialerne er bedre. Det skal dog siges, at vi kun har testet stolen her til vinter, og vi ved selvfølgelig ikke om det går lige så godt om sommeren.

c. Har børnene taget imod autostolen uden problemer?
Ja

6. Er autostolen nem at rengøre?
Vi har ikke haft den længe nok til at den skulle have den store rengøring, men stolen ligner bestemt en der godt kan tåle en våd klud uden at stoffet går i stykker.

7. Hvordan har din overordnede oplevelse været med autostolen?
a. Er du blevet glad for autostolen?
Det har været en forbedring i dagligdagen at få den ny stol. Et skår i glæden er dog, at stolen er forholdsvis lille, så glæden ved stolen varer desværre nok ikke så meget længere, da vi nok må skifte til en større model.

b. Kan du anbefale andre forældre at investere i autostolen?
Stolen kan anbefales. Nye forældre skal dog nok være opmærksomme på, at stolen ikke kan forventes at virke til børn helt op til 18 måneder sådan som producenten skriver.

8. Har den de tilslutnings- og monteringsmuligheder som man kan forvente af en ny autostol?
Ja. Hvis stolen er til et barn, der har det med at falde i søvn i stolen, så vil jeg nok anbefale at man også køber Isofix-basen (ekstraudstyr) til nem montering og afmontering af stolen. Så vil man nemlig kunne undgå at vække barnet, hvis det er faldet i søvn. Det vil være nemmere at afmontere stolen og løfte den ud af bilen med baby sovende i.

9. Beskriv, på max 10. linier, din samlede vurdering af autostolen.
Det er en helt igennem tip-top og lækker stol. Hvis de blev lavet i voksenstørrelse, så ville jeg skænke mig en god cognac og sætte mig til rette. Spørg til side. Det er en god stol med god komfort og brugervenlighed. Den dækker fuldt ud behovet i dagligdagen. Det store minus er dog, at stolen at stolen nok lover for meget. Jeg tror ikke på at et barn på 13 kg sidder fornuftig i den. Jeg tror ikke man skal regne med, at stolen kan bruges til de helt store babyer. Men den tid den sorg. Baby er ikke så stor endnu.

Bedømmelse af autostolene:
1 = Meget dårlig. 2 = dårlig. 3 = ok. 4 = tilfredsstillende. 5 = meget tilfredsstillende. 6 = Perfekt til formålet.

1. Bedøm autostolens brugervejledning fra 1-6
4

2. Bedøm autostolens brugervenlighed fra 1-6.
5

3. Bedøm autostolens kvalitet og design fra 1-6.
5

4. Bedøm overordnet din oplevelse af autostolen fra 1-6.
4

Se flere autostole, 0-13 kg.

| 2017-06-18T07:29:00+00:00 februar 3rd, 2014|Autostole|

3 Comments

 1. Lena 5. februar 2014 at 17:10 - Reply

  Faktisk er stolen heller ikke korrekt monteret. Den er ALT for løs. Det ses tydeligt på sikkerhedsselen. Håndtaget skal være oppe på stort set alle babystole modeller og ikke nede. i enklte modeller skal den endda være placeret op ad bilsædets ryglæn – altså det sæde stolen er monteret på.

 2. AB 4. februar 2014 at 13:51 - Reply

  Hejsa,

  Generelt fint med så en test, som er også tit meget subjektiv og meget afhængig af ens bil (ikke alle stole passer lige god til alle biler!)

  Men før i offentliggør så en test med billeder burde i være meget obs på barnets sikkerhed – og især at jeres tester bruger stolene korrekt!

  Billeder der tydelig viser forkert brug, som måske mange forældre desværre ikke er bekendt med eller klar over, kan blive til en fare til barnet og burde ikke offentliggøres i sammenhæng med en test. Undtagen man skriver tydeligt at sådan må barnet IKKE sidde i stolen!

  Jeg synes de her offentlig gjørte billeder er et godt eksempel for hvordan man IKKE bruger den her testede autostol.

  Først og fremmest skal barnet ikke har tyk tøj på i autostolen! Det mindsker sikkerheden, da sælen ikke kan spændes fast nok til at kunne holde barnet ordenltig tilbage i tilfalde af en crash eller bare en voldsomt har bremsning.
  På billedet kan man også tydeligt se at stolens sele ikke er ordentligt spændt på barnet. Den hænger skævt på armen nullet ind i det tykke tøj i stedet for at den er spændt over skulderen. i et tilfalde af en crash ryger barnet i det værste fald bare ud.

  Hætten gør at barnets hoved sidder alt for langt ud af stolen – i en tilfælde af en side-crah er hoved ikke længere beskyttet. Hovedet ryger bare ud ved siden af og bliver ikke stoppet af sidebeskyttelsen.

  Stolens bøjle skal stilles op over stolen (lige som man også bærer stolen) – den giver ekstra beskyttelse i en tilfalde af et overslag af bilen. Der er også en tydelig advarsel i siden – som også kan ses på billedet.

  Yderlige ser det ud til at barnet allerede er alt for stor for stolen. Hoveded sidder allerede over stolens kant og det betyder at enten barnet er for stort eller stolens pude er ikke blevet tilpasset til det voksende barn (hvis den her stol tilbyder den her funktion), eller det tykke tøj gør at barnet sidder for højt op.

  Jeg håber at i gør familien opmærksom på deres brugfejl og yderlige retter op på billederne eller skriver en advarsel under dem.
  Og så må barnet får en sikker tur i bilen fremover.

  Det er en god idé at læse stolens brugsanvisningen omhyggeligt. Der burde det også stå, hvordan barnet sidder korrekt i stolen og hvordan den bruges korrekt under kørslen.

  Om vinteren tag heller en dyne ovenpå barnet i stedet for at pakke børene i tyk tøj der gør at køresikkerheden minimeres. (selv som voksen burdem man ikke køre i sin tykkeste jakke … men som jeg kan se hver dag her om vinteren er der ikke mange der er bekendt med det)

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.