Kim og vennerne tester ladcykler 2014

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Transport » Kim og vennerne tester ladcykler 2014

Kim og vennerne tester ladcykler 2014

Denne artikel er sponsoreret af babysigning.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Min gode veninde Kim Hansson fra BabySigning.dk har sammen med et udsnit af sin vennekreds været ude på vejene, for at teste de mest kendte ladcykler på markedet. Med børn i ladet! For først her er det muligt sådan rigtigt at sammenligne køreegenskaber og funktionalitet. Læs med om vores erfaringer her!

Læs også vores Store guide til valg af ladcykel 2014

billede

Nihola * * * *
Nihola er let at cykle på, og drejer nemt i svingene. Du kan have 2 mindre børn siddende ved siden af hinanden i cyklen, men det kniber med at have en lift under sædet, hvis der skal være plads til børnenes fødder. Der bliver det vanskeligt selv når jeg kun har et barn siddende på bænken. Det er også ret besværligt at få liften ned i cyklen og ud af cyklen igen, når jeg også har et større barn, da bænken skal løftes op før jeg kan sætte liften deri. Heldigvis drejer det sig kun om en kort periode – nemlig mens du har baby i liften. Når børnene er større sidder de forholdsvist sammenmast, da cyklen ikke er så bred. Et mindre barn kan tage en middagslur i ladcyklen mens du sidder i parken om sommeren. Et klart plus. Der er god plads til indkøb, når jeg ikke har en lift i ladet. Under kalechen er der god plads til børnene i højden, men kalechen har det desværre med at hoppe ud af position når jeg åbner og lukker den ved at tage hele kalechen bagud. Der findes dog en praktisk lynlås som gør det nemt for børnene at komme ind og ud. Reservedele fås kun hos forhandleren, men cykelhandlere kan reparere cyklen med de rigtige dele.

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

IMG_2823

Den klassiske Christiania-cykel. * * * * *
Den er rummelig, og det er nemt at have både lift og et barn i cyklen. Har du som på billedet 2 større børn og en baby er der god plads til autostolen i ladet. Den er let at cykle på, og den er nem at dreje i svinget. Her er Nihola-cyklen dog en smule nemmere fordi, det kun er hjulene, der drejer og ikke ladet. Det er dog ikke et problem at jeg drejer hele ladet.

Du kan lægge en madras i bunden, og lade børnene tage en middagslur når du er på tur i det grønne. Der er god plads til indkøbsvarer med 2 børn i ladet, en smule mere problematisk når jeg har en lift eller autostol med. Kalechen er forholdsvis nem at have med at gøre, og vil du ikke have toppen på en varm sommerdag, kan du nøjes med siderne, som tager noget af vinden. Cyklen er også rigtig god til at fragte ting fra a til b. Det er nemt at få cyklen repareret hos en almindelig cykelforhandler.

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

IMG_2824

Bellabike * *
En stor ladcykel, der er meget rummelig. Det er muligt at installere 2 bænke, så der er plads til 4 børn i cyklen. Der er også god plads til indkøb, selv med 3 børn i. Der er rigtig meget ekstraudstyr til, og det er muligt at få en liftsele ved siden af et sæde. Desværre er der ikke plads til alle lifte. Liften vi testede med var åbenbart for bred til, at den kunne komme helt ned ved siden af cykelstolen.

Desværre er den rigtig tung at cykle på, og derfor ikke en jeg bare lige bruger til hverdag. Kalechen er heller ikke praktisk, da stængerne hele tiden hopper ud, når jeg åbner og lukker den. Der er heller ikke nogen praktisk lynlås så jeg undgår at åbne kalechen helt op hver gang jeg tager børnene ind og ud ad cyklen, eller når jeg lukker kalechen til hver aften.

Den er baghjulsstyret hvilket gør den enormt nem at komme rundt med, men det er måske ikke den største fordel når nu cyklen er så tung som den er.

Du kan selv vælge hvilket som helst motiv eller farve, så du kan her i den grad personliggøre din cykel. Selve tandhjulet sidder under boksen, hvilket gør at det ikke lige er noget enhver cykelhandler vil gå i krig med ved eventuelle fejl eller skader.

Karakter: 2 ud af 6 stjerner

Der er mange gode funktioner – såsom baghjulsstyring, 100 % fleksibel indretning og frit valg af design på ladet. Disse kommer dog i anden række fordi cyklen er tung.

IMG_5215

Winther Kangaroo * * * * *
Winthers ladcykel er rigtig god at cykle på, og børnenes komfort er i top. Det er nemt at justere ryglænet på stolene, så børnene kan falde i søvn i cyklen uden at hænge forover. Der er dog ikke mulighed for at lægge en madras i bunden på denne cykel som det er på alle de andre testede ladcykler ligesom der heller ikke er plads til en lift. Du kan dog tilkøbe et babysæde til cyklen. Der er kun plads til 2 børn, til gengæld er der god plads til dem, og der er stadig plads til 2 indkøbsposer bag stolene. Der findes også en større udgave med plads til 4 børn – dog kun op til 4 år. Den er nem at dreje, du skal dog ikke have for meget fart på – hvilket du nemt får med denne cykel, fordi den er let at træde. Jeg har prøvet, at cyklen kom op “at hænge” på 2 hjul, og både børn og jeg fik en ordentlig forskrækkelse. Den væltede ikke, da jeg reagerede hurtigt, men et godt råd hvis I køber denne cykel: Sænk farten – kør en anelse langsommere end du kan.

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

En super god cykel med høj komfort – både for børn og voksne. Ladet er dog ikke særlig fleksibel i indretning, derfor får den ikke den sidste stjerne.

Læs også vores Store guide til valg af ladcykel 2014

| 2017-06-18T07:28:01+00:00 juni 4th, 2014|Transport|

6 Comments

 1. Anna-Louise 11. juni 2015 at 16:05 - Reply

  Hej igen, fandt du ud af, hvilken autostol det er i Christianiacyklen? 🙂

 2. Anna-Louise Noe Kristensen 20. april 2015 at 11:29 - Reply

  Det ville være så fedt – tusind tak! 🙂

 3. Anna-Louise Noe Kristensen 20. april 2015 at 11:04 - Reply

  Hej,

  Vi venter barn nr. tre lige om lidt, og jeg kan se, at der er plads til en autostol plus to børn på billedet af Christianiacyklen – hvad er det for en autostol? Jeg har enormt svært ved at finde en som er “kort” nok til at stå på det led i kassen.

  /Anna-Louise 🙂

  • Anette Tvedergaard Madsen 20. april 2015 at 11:15 - Reply

   Jeg tjekker lige hos Kim Anna-Louise, og vender tilbage her på siden. 🙂

   Umiddelbart synes jeg, at det ligner en baby-autosol fra Römer.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.