Test af solcreme til børn

Forsiden » Forside » Sundhed » Plejeprodukter » Test af solcreme til børn

Test af solcreme til børn

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og dr.dk og taenk.dk og babybusiness.dk og miljoeogsundhed.dk og babybusiness.dk og derma.dk og ecolabel.dk og babybusiness.dk og astma-allergi.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]
Solen har skinnet uafbrudt de seneste 14 dage. Herligt! Når vi nu ser bort fra slatne blomster i haven, landmandens knastørre marker osv…

TÆNK tester 13 forskellige solcremer

Forbruget af solcreme er stort her i huset. Især fordi eksperter siger, at der ikke skal spares, når de kølige hvide dråber smøres på!

Hvis solcremen skal have sin fulde effekt er det vigtigt, hvor meget creme man smører sig ind i. Ideelt set bør en voksen bruge 30-40 ml solcreme til hele kroppen og et barn 15-20 ml.

Kilde: Rabatten på DR.

TÆNK tester solcreme
TÆNK har testet 13 forskellige solcremer, og kommer frem til, at Matas Sollotion SPF 15 uden parfume skal have testens bedste bedømmelse. Samtidig er netop den solcreme en af de billigste på markedet. Smører man sig ind med denne creme, er man beskyttet med ikke mindre end faktor 43 – langt fra den angivne faktor på 15 – efter en svømmetur falder faktoren dog til 22.

Miljø & Sundhed er med
Testen af solcreme (maj 2008) er et samarbejde mellem TÆNK og Miljø & Sundhed. Læs om de testede cremer her.

Den bedste OG mest miljørigtige
Kun Minirisk sollotion fra Coop er den eneste testet solcreme, der er HELT FRI for sundheds- og miljøfarlige stoffer. Og den er endnu billigere end solcremen fra Matas! Den må i vognen næste gang, der for mit vedkommende handles i en af Coops supermarkeder.

Den bedste og mest miljørigtige solcreme er fra Coop

Hvor er DERMA?
Desværre tester TÆNK ikke solcreme fra DERMA. Jeg ved, at Dermas produkter er meget populære. De er rimelige i pris og uden parfume, farvestoffer og parabener. Kan købes på apotek og i flere supermarkeder. Derma kan også købes i flere netbutikker.

Jeg har fundet en kort test af DERMA hos Ecolabel, men desværre testes der ikke for, om man kan stole på SPF (faktorens styrke) eller om uva-beskyttelsen er optimal.

Solprodukter fra Derma

Derma er også på Astma-Allergi forbundets positivliste.

Pest eller kolera
Vi har efterhånden et pænt arsenal af solcreme herhjemme. Også DERMA SPF 30. Jeg er imidlertid ikke superglad for den, da jeg synes, at konsistensen er tyk og derfor svær at smøre ud. Børnene når at blive utidige mens de stadig har kridhvide spøgelsesansigter. Men pyt! Dog er jeg stadig glad for Vichy’s solcreme. Vichy får en 5. plads i testen, men nøj, hvor er det nemt at smøre ud!

| 2011-11-05T22:11:48+00:00 juni 4th, 2008|Plejeprodukter, Testresultater|

6 Comments

 1. Signe Iversen 6. juni 2011 at 11:35 - Reply

  HAHA – ser nu, at min iPhone har valgt at skrive “na optrækket” i stedet for nanopartikler i mit ovenstående indlæg! Beklager den lille svipser 🙂

 2. Signe Iversen 1. juni 2011 at 09:59 - Reply

  Rigtig godt med gode insidertips om solcreme. Blot har jeg svært ved at finde noget på nettet om USYNLIG solcreme til børn. Vi har altid smurt vores drenge med svanemærket solcreme – enten Matas eller Derma – men problemet er, at solcremen er synlig som en fedtet, lidt glinsende hinde på huden, og den store på 9 er ulykkelig over at skulle smøres, fordi “de andre i klassen” driller ham med det. Her til morgen brød han hulkende sammen ved udsigten til drillerierne… Fatter ikke, hvad de andres forældre gør?! Måske er deres børn ikke så solfølsomme som vores søn, men jeg har svært ved at forstå, hvis så mange faktisk ikke smører deres børn?! Så nu er jeg på jagt efter en usynlig solcreme, som er forsvarlig at bruge til børn; dvs. uden parfume og parabener – og jo allerhelst svanemærket. (Hele problematikken omkring na optrækket er jo desværre umulig at komme udenom uanset mærke, kan jeg forstå.) Nogen, som har et godt råd om usynlig solcreme?

 3. Kristina Louise 20. april 2009 at 19:40 - Reply

  Hej Anette,
  så må jeg da også lige rose dig. Dit nyhedsbrev er simpelthen så brugbart. Jeg glæder mig hver gang til det næste kommer. Jeg bruger stort set alle triks :o)
  Tusind tak, godt arbejde
  Venligst Kristina

 4. BabyBusiness 8. juni 2008 at 21:11 - Reply

  Tusind tak Marlene! Kommentarer som din giver en masse energi! 🙂 Jeg klør på! 😉

 5. marlene hjermind 8. juni 2008 at 20:58 - Reply

  Jeg er rigtig glad for at jeg meldte mig på jeres nyhedsbrev. Jeg har brugt tips og tricks fra jer og været på lagersalg som jeg ikke var kommet til uden jeres info. Så jeg jeg syntes i er super, bliv endelig ved!!!

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.