Tips til køb af barnets første flyverdragt

Forsiden » Forside » Guides baby og babyudstyr » Guide » Tips til køb af barnets første flyverdragt

Tips til køb af barnets første flyverdragt

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Det er udsalgstid og mange bruger januarudsalget og de billigere flyverdragter til at få flyverdragten til næste vinter i hus! Læs med her og få gode tips til køb af flyverdragt

Til babyen der ikke kan gå
Selvom dit barn ikke kan gå endnu, kan junior helt sikkert godt lide at sidde op og følge med fra barnevognen eller klapvognen og en tur på gyngen er sikkert heller ikke af vejen. Derfor kan det være en god idé at investere i en ordentlig dragt, f.eks. en kørepose, til vinter.

En dragt til den mindste bør være i et åndbart, vind- og vandtæt materiale. Skal man gå på kompromis, behøver dragten ikke være vandtæt, da barnet jo ikke går rundt selv, men sidder i en vogn.

Dragten skal helst være foret, f.eks. med blød fleece, så den er varm nok. Det er en god idé, at der omkring alle kanter i hals, ærmer og ved fødder er påsyet et blødt, elastisk stof, så der ikke er nogen snærende og skarpe kanter mod babys sarte hud. Prøv at gnide kanterne mod din egen hud, de skal glide helt glat og uhindret over den.

De fleste dragter til babyer har ærmer og ben, der kan vendes til lune vanter og sokker.
Dette er ikke en absolut nødvendighed, men det gør det virkelig meget nemmere for dig, og så er du sikker på at baby er varm overalt og at dragten ikke deler sig og efterlader kolde, bare pletter. Samtidig er det et nemt sted at åbne, hvis barnet bliver lidt for varmt.

Det skal være nemt at få baby i dragten på puslebordet, så gør dig selv den tjeneste at sikre dig, at dragten kan lynes hele vejen ned gennem det ene ben – nærmest som en pose.

En hætte er også dejlig, når det er rigtig koldt og dit barn sidder op i barne- eller klapvognen. Oftest kan du nøjes med en bomuldshue nedenunder. Samtidig ved du, at nakken ikke er bar og at ørene er godt dækket. Vælger du en hætte, der er aftagelig, behøver du ikke kæmpe med den, når vejret bliver lunere.

Og sidst, men ikke mindst, husk at tjekke vaskeanvisningen på dragten. Det er vigtigt
at vælge en dragt, der kan komme i vaskemaskine og tørretumbler.

Huskeliste – dragten til babyen
1.    Dragten er åndbar, vind- og evt. vandtæt og naturligvis meget varm
2.    Alle kanter og åbninger er bløde og elastiske
3.    Ærmer og ben kan vendes til lune vanter og sokker
4.    Dragten kan lynes hele vejen ned gennem det ene ben
5.    Dragten skal selvfølgelig kunne komme i vaskemaskine og tørretumbler

Tumlingens første ’rigtige’ flyverdragt
Hvis dit barn spæner af sted, sidder i sandkasser og leger og har det sjovt, uden at tænke
på vind, vejr og vandpytter, så er det tid til en rigtig flyverdragt.

Hvor babydragterne mest skulle holde baby varm og være dejlig at ligge og sidde i, så stilles der nu helt andre krav til en flyverdragt. Først og fremmest skal den passe dit barn – både for store og for små flyverdragter er ubehagelige for barnet og hæmmer legen. Tænk hvis du skulle gå og falde i dine bukser eller have ditto trukket helt op i skridtet. Ikke rart, vel!

En flyverdragt skal være blød og god at bevæge sig i. Lad dit barn prøve den på. Hvis det kan gå rundt problemfrit og sætte sig ned og rejse sig op helt almindeligt – så passer den. Det er nu, at du bør skæve til ekstra forstærkninger på numsen og evt. også på indersiden af benene, hvor flyverdragterne typisk slides mere, så den er ekstra slidstærk. Samtidig så sikrer den ekstra isolering, der er syet ind i numsen, at kulden holdes ude, når junior sidder på jorden og leger.

Dragten skal derudover være åndbar, vind- og vandtæt. Vil du være sikker på, at dragten virkelig er vandtæt, så se efter om alle sømme er tapede – det sikrer, at regn, sne mv. ikke siver ind.

Det er også smart hvis dragten, i hvert fald til tumlingen, har to lynlåse foran på dragten, som gør den let at give på og tage af. Under lynlåsene bør dragten kunne knappes over brystet med to knapper, så junior stadig holder sig varm, selv om dragten bliver lynet lidt ned.

På flyverdragter til de lidt større børn kan man få masser af gode ekstradetaljer, f.eks. reflekser fastsyet i begge sider, aftagelige fodstropper og letaftagelige hætter. Kort sagt, i takt med at dit barn kan bevæge sig mere og mere selvstændigt rundt, jo mere fleksibel og alsidig skal dragten også være.

Og sidst, men ikke mindst, husk at tjekke vaskeanvisningen på dragten. Det er vigtigt at vælge
en dragt, der kan komme i vaskemaskine og tørretumbler.

Huskeliste – tumlingens første flyverdragt
1.    Dragten skal have den helt korrekte størrelse – den skal prøves på
2.    Ekstra forstærkninger på numsen og evt. også på indersiden af benene
3.    Dragten skal være åndbar, vind- og vandtæt og varm
4.    Tjek om sømmene er tapede for at sikre vandtæthed
5.    Dragten skal selvfølgelig kunne komme i vaskemaskine og tørretumbler

Af Karin
Skribent på BabyBusiness.dk

[ad]
| 2017-06-18T07:44:13+00:00 januar 4th, 2012|Guide, Overtøj|

3 Comments

 1. Ada 14. januar 2013 at 10:57 - Reply

  Er også helt vildt forelsket i Hummel’s flyverdragter, de har også en indbygget hue.
  Eneste minus: når barnet er større (fra 3, 4 år) kunne det være godt at fodenden kan åbnes / løses i siden, så dragten kan nem trækkes over støvlerne – i børnehaven er pædagogerne ikke altid flink nok, og flyverdragten sidder oven på støvlerne, med resultatet at når de har hoppet i vandpytter, støvlerne er oversvømmet med snavsevand 🙁
  Men der skal så gøres endnu mere obs til barnet og pædagogerne.
  Ang. størrelse har jeg lagt en Hummel 98 og 104 ovenpå hinanden: forskel mellem skridt og skulder er der ca. ½ cm, og arm/ben-længdens forskel er ca. 4 cm i ben, armene var næsten det samme.
  Så jeg har købt en 104 til min 3årig, i stedet for en 98 (Hummel’s størrelser svarer ellers godt til deres aldersanbefalinger)
  Og jeg håber på at hun stadigvæk kan have den på til næste vinter – selvom det nu alligevel passer rigtig godt, med en lillebitte smule luft i.

  Ellers har vi flyverdragt 2 fra Lego – som vi også er meget glade for.
  Den kan udvides i benenden, så de nem kan trækkes over støvlerne.
  Jeg har fornemmelsen at Hummel’s er varmer, pga. flecce i ryggen og på maven, men i begge dragter har jeg et varmt barn 🙂

  Begge har allerede holdt mange kørerture i vaskemaskinen og tørretumbleren – inkl. vandpyttesvømninger, mm.
  Kan varmt anbefales!

 2. Louise 4. januar 2012 at 13:58 - Reply

  Kan varmt anbefale de to Hummel dragter. Den første brugte vi mens lillemusen endnu ikke var selvstyrende og bare sad i klapvogn eller i bæresele. Vi havde den i hvid med forskelligt farvede prikker. Den var et hit hos hende samt hvor vi end kom frem. Den ‘rigtige’ flyverdragt var den nederste Hummel. Den holdt i to sæsoner og var på intet tidspunkt en dårlig investering til trods for den lidt høje pris. Den er blevet vasket mange gange og tumblet en del uden at det kan ses på den. Denne sæson har lillemusen endnu en Hummel og den er ligeså stort et hit som de første, selvom den jo ikke har været udsat for de samme vejrmæssige strabadser…

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.