Vådservietter – godt mod skidt?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Vådservietter – godt mod skidt?

Vådservietter – godt mod skidt?

Denne artikel er sponsoreret af miljoeogsundhed.dk og babybusiness.dk og neutral.dk og astma.regado-dev.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Jeg hører til dem, der elsker vådservietter. Synes det er en fantastisk opfindelse, når min datter sidder ved middagsbordet og er fedtet ind i mad. Jeg bruger aldrig vådservietter til bagdelen ved pusletid – kun når vi er på tur uden mulighed for rindende vand (jo jo – den “gode mor” har vand med i en flaske, men det har jeg ikke…!).

Vådservietter er imidlertid ikke kun af det gode. De fjerner skidt – korrekt, men nogle af slagsen indeholder desværre også en del skidt i form af parfume, propylparaben etc., som du ikke ønsker at påføre dit barn.

IMS (Informationscenter for Miljø & Sundhed) har i februar 2006 undersøgt markedet for vådservietter til babyer. Ud af 13 undersøgte produkter blev der fundet fem uden stoffer, der kan være sundhedsproblematiske. (Baggrundsdokument 18. marts 2006)

Se undersøgelsen her. Den gør det meget lettere for dig at vælge vådservietter næste gang du står i supermarkedet!

Billede fra www.astma-allergi.dk

Vådservietter blåstemplet af Astma-Allergi Forbundet

Astma-Allergi Forbundet reviderer anbefalingerne om vådservietter til baby. For første gang er det nemlig lykkedes en producent at overholde de strenge krav, der gør vådservietterne fortjent til Astma-Allergi Forbundets logo.

Det er firmaet Neutral, der har lavet en babyserie, hvor alle produkter er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet, det vil også sige vådservietterne.

– Tidligere lød vores anbefalinger på, at forældrene skulle undgå vådservietter og i stedet bruge en våd, opvredet vaskeklud eller vat i en plasticpose. Det er stadigvæk et godt råd, men nu er vådservietter altså også en mulighed, siger Lise Nørgaard, kommunikationschef i Astma-Allergi Forbundet.

– Det er glædeligt, at producenter tager allergi alvorligt og arbejder på at skabe produkter til hverdagsbrug med færrest muligt skadelige stoffer, fortsætter Lise Nørgaard.

Læs hele artiklen på www.astma-allergi.dk

Neutrals vådservietter kommer i handlen september 2007.

| 2007-09-25T11:10:13+00:00 september 19th, 2007|Babyudstyr|

2 Comments

  1. BabyBusiness 24. september 2007 at 06:50 - Reply

    Nettos vådservietter er også på positiv-listen iflg. ovenstående undersøgelse. Så det er ikke skidt at købe dem! 😉

  2. Julie 20. september 2007 at 10:31 - Reply

    Jeg brugte også altid vådservietter når vi var på tur. Det er bare nemmere. Jeg fandt nogen i Netto – kan ikke engang huske navnet, men de er i en hvid pakke med grønne bogstaver og grønt logo, og der var ingenting i, af det man gerne vil undgå. Og min dårlige samvittighed over vådservietter fik en brat ende, da en jeg kender´s baby udviklede svamp i numsen, fordi de netop brugte de der skumklude med vand i en plastikpose. De havde så bare ligget for længe…. adddd. Så hvis man bruger det trick, så husk for hygiejnens og sundhedens skyld at smide de gamle ud og lave en ny portion, hver gang man skal på tur.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.