Vær forælder og vær dig selv

Forsiden » Forside » Familieliv » Mor » Vær forælder og vær dig selv

Vær forælder og vær dig selv

Denne artikel er sponsoreret af goldentimes.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Tid er en yderst værdifuld ting, når man først er blevet forældre. Det er noget, man i mange år har taget for givet. Livet var langt og man skulle være ung for evigt. Ansvar, bleer og boliglån var noget, som andre bekymrede sig om. Pengene var til en selv og man kunne lave planer, uden at skulle sørge for pasning og meget andet.

Men nu hvor man har fået et barn, er alt ændret. Man skal planlægge lang tid i forvejen, hvis man skal ud og have en øl med vennerne, for hvad gør man med den lille? Måske har man endda fanget sig selv i at være den, der sidder og kigger på uret, fordi man gerne vil hjem til sin lille prins eller prinsesse. Det er synd og skam, for man skal gerne kunne nyde samværet med sine venner, selvom man er blevet forældre. Det er ikke enden på livet, som man kender det, uanset hvad mange nybagte forældre tror og siger.

Forkæl dig selv

Det er meget vigtigt, at man sørger for at gøre nogle gode ting for sig selv, ellers risikerer man, at man løber tør for energi og overskud. Overskud er den vigtigste ressource, man som nybagte forældre kan have, for det er overskuddet, der skal forhindre en i at gå ned med flaget. Det lyder måske fjollet for de, der har haft det nemmeste barn i verden. Det barn der aldrig skriger, altid sover når det skal og aldrig er til besvær.

Det er ikke noget, vi bryder os om at sige om vores små elskede børn, men nyfødte børn ER til besvær. De KAN være en kamp, men vi elsker dem alligevel højere end noget andet. Sådan skal det være, men som sagt er det vigtigt, at man også husker sig selv.

Sørg for at du får en ”fridag” nu og da. Hvor din partner passer barnet, og hvor du kan gå ud med vennerne. Hvor du kan tage på shopping, gå på café, tage i byen eller hvad man nu har lyst til.

Men det kan også bare være forkælelse i form af en lille gave til dig selv. Det lyder ikke af meget, men det kan gøre en stor forskel, når man gør noget bare for ens egen skyld. Det kan f.eks. være, at du føler trang til at forkæle dig selv med et smukt smykke. Der er et kæmpe udvalg af webshops, der sælger smukke ting. Køb online her og nyd hvordan en smule selvforkælelse kan være med til at genopbygge det overskud, som eller har en tendens til at forsvinde som dug for solen.

Det er hårdt at være nybagt forælder, men det er også en ting, som man ikke vil være foruden, når man først har prøvet det. Så vær forælder, men husk også at være dig selv.

| 2016-11-28T10:41:24+00:00 november 28th, 2016|Mor|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.