Køb af flyverdragt til 0-3 årig: Læserne giver dig deres råd, tips og erfaringer!

Forsiden » Forside » Børnetøj » Babytøj og børnetøj » Køb af flyverdragt til 0-3 årig: Læserne giver dig deres råd, tips og erfaringer!

Køb af flyverdragt til 0-3 årig: Læserne giver dig deres råd, tips og erfaringer!

Denne artikel er sponsoreret af kids-world.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og kids-world.dk og babybusiness.dk og kids-world.dk og kids-world.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og kids-world.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og trendyshop.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og kids-world.dk og filabel.dk og babybusiness.dk og og partner-ads.com og partner-ads.com
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Hvad skal du kigge efter, når du køber flyverdragt til de mindste? Det kan være et uoverskueligt udvalg – især når du måske er på vej til at skulle din allerførste flyverdragt. Her får du læserne af BabyBusiness’ bedste råd, tips og erfaringer. Det er ofte ret så nyttigt at trække på erfaringer fra andre mødre, som har været igennem både vinter og køb af flyverdragt. Men husk: Alle er individuelle, og hvad der virker godt for en – virker ikke optimalt for en anden. Dog er der rigtig mange generelle råd neden for, som alle med fordel kan skrive sig bag øret!

guide flyverdragt test
Reima flyverdragter – fås bl.a. hos kids-world.dk


Varm og åndbar
Noget af det vigtigste er, at flyverdragten er varm og åndbar, men også at de små kan bevæge sig. Derfor mener jeg ikke man skal købe en smal model. Sidste år havde jeg to Reima flyverdragter i str.80 – “baggy” model med to lynlåse. Den ene var købt brugt til 100 kroner og var stadig i super kvalitet! Begge var super gode! Der var også ekstra polstring i numsen og det er meget vigtigt når de sidder meget synes jeg. Hvis de stadig kravler er det jo også vigtigt at den er til at bevæge sig i.

Jeg synes ikke Reima har det fedeste design eller farver altid, men de er lette og i super kvalitet.
Jeg har i efterhånden mange år arbejdet i vuggestue og der har Reima heller aldrig slået fejl hos de børn som har haft dem.

I år har jeg kigget lidt på Mini A Ture og Hummel, men jeg ender nok med en Reima.

Jeanne

hummel vinter babyHummel flyverdragt
Hummel flyverdragt – fås bl.a. hos kids-world.dk,


Trendsales
Led gerne på Trendsales eller lign. efter flyverdragter, ofte kan man finde nogle gode kup blandt andres fejlkøb. Og flyverdragter i god kvalitet er ret slidstærke, og kan derfor godt klare mere end 1 sæson.

Randi


Lange arme – korte ærmer
Tips om flyverdragt. Har oplevet af Friends flyverdragt er rigtig god kvalitet og gode funktioner, men ærmerne er for korte. Min pige, der ikke er speciel lang i det på nogen måde, voksede ud af ærmerne længe før resten af dragten. Ret irriterende, men så har det 2 delte Friends sæt værker meget bedre for os.

Anne


molo flyverdragt
molo flyverdragter og vinterovertøj – fås bl.a. hos kids-world.dk 

Køb dyrt – sælg videre
Køber man en af de dyrere flyverdragter, fx Reima, så er der stor chance for at kunne sælge den brugt igen til en ret god pris…

Jannie


Køb flyverdragt på udsalg
Jeg køber flyverdragt på udsalg til næste sæson. Der er meget at spare.
Jeg køber gerne 2 stk: en til vuggestuen/børnehaven og en til hjemmebrug og dermed til at skifte, hvis man ikke lige kan vaske og tørretumble den med det samme.

Og så er jeg heldig at have 2 børn med 2 år imellem, så flyverdragterne fra den store kan bruges for den lille.

Ja, går efter kvalitet, især når flyverdragten skal bruges af flere børn!
Jeg er f.eks vild med Hummel.

Mikk-Line er god kvalitet til gode priser, dog er huen alt for lille og dækker ikke hele hovedet.
name it har vi også været glade for.
Tjek i hvert fald størrelser, de er forskellige per mærke. En str. 86 Hummel er f.eks lige så stor som en 92 name it.

Hovedregel til de hel små:
Hvis der i starten af sæsonen er en voksen håndbredde i flyverdragtens skridt og på skulderen, så skal den gerne kunne passe helt ind til foråret.

Adi

mikk-lineMikk-line
Mikk-Line kids-world.dk


Køb brugt – spar penge
Jeg har haft stor glæde af trendsales når jeg har skulle købe flyverdragt, min søn er 2 1/2 år og ind til nu har det ikke taget så hårdt på overtøjet, så i stedet for at give et sted mellem 800-1200 kr for en flyverdragt han kun kan passe en sæson, har jeg købt den for 200-300 kr på trendsales( de har set helt nye ud), så bare et lille sparetip fra mig.

Maja


flyverdragt baby guide trendsflyverdragt
Racoon flyverdragter 

Ekstra forstærkning bagdel og knæ
Helt sikkert én med forstærkning på knæene og på bagdelen. For der bliver de hurtigt slidte og våde.

Heidi


flyverdragt
Didriksons fås bl.a. hos kids-world.dk

Har ikke fortrudt BILKA
Var selv første gangs køber sidste år, og efter langtids vurderinger, søgen og ubestemmelighed valgte jeg at købe en flyverdragt i Bilka. Og købet fortrød jeg bestemt ikke. Høj kvalitet, der kan tåle at blive vasket utallige gange og ikke mindst en pris hvor man sagtens kunne købe 2 stk, så man kan have en i dagplejen og en der hjemme. Var selv bekymret for om den nu var åndbar, vandtæt osv. Men den klarede det hele til ug. Man kan selvfølgelig altid diskutere designet der var jo hverken striber eller stjerner på, men det kunne jeg godt overleve, for så blev der flere penge til et par ordentlige vinterstøvler og alt det andet grej der og så skal bruges for at klare en vinter igennem.

Cecilie


Har fortrudt BILKA
Jeg er fra starten blevet anbefalet at købe reima, fordi de har ekstra beskyttelse i numsen til de små børn, som sidder meget ned i vuggestuetiden.

Jeg synes ikke at reima har de flotteste design, men de har en høj kvalitet i forhold til at holde sig varm – og fugt væk fra kroppen. Jeg har købt reima i str 1, 2 4 og 5 år.

Jeg har set lidt på nogle svenske flyverdragter, som ser helt fantastiske ud, men de koster desværre også over 2000 kr.

Jeg har en enkelt gang købt flyverdragt fra Bilka til 299 kr., men den holdt ikke en hel vinter. Selvom det var til en pige og str. 3 år.

Karina


svensk flyverdragt
Didriksons er svensk flyverdragt.

Gå efter ekstra slidstærk på bagdel og knæ
Gå efter dem med ekstra slidstærkt på henholdsvis numse og knæ. Det er knap så koldt for poderne (tror jeg) og en nødvendighed til kravlepoder – man bliver så glad for den ekstra omtanke, der ligger i designet. Køb ikke kun efter, hvad de vil se godt ud i – men efter den funktion, som den skal have: At holde vores børn tørre, varme og som er let at bevæge sig i. Husk så også at tage højde for at de ikke er aaaalt for store – der skal være plads til en fleece.
Men de skal ikke kunne svømme i dem, så bliver de mega trælse for både voksne og børn.

Charlotte


To lynlåse
Køb en flyverdragt med 2 lynlåse… Det gør det SÅ meget nemmere at få et lille barn (0-2år) ned i den – også når de når den alder hvor de skal til at lære, selv at tage den på (2-3 år)!

Maria


Siger god for Friends
Vi havde en flyverdragt fra Friends (Kvickly) sidste vinter til vores søn der blev 1 år i sep 11. Det var på alle måder et godt køb, den er brugt mens han stadig kravlede, og da han lærte at gå. Der er intet slid på den overhovedet, og den har været dejlig varm. Designmæssigt er det nok ikke den mest smarte, men den er heller ikke decideret grim. Vi køber en fra Friends igen i år!

Ninna

baby flyverdragtfriends flyverdragt
Flyverdragte i mærket Friends (Kvicky/COOP)


Sammenhæng ml. pris og kvalitet
Min erfaring er at pris ofte hænger sammen med kvalitet når det kommer an på overtøj.
Gå ned i butikken og lån flere forskellige modeller med hjem. Se dit barn røre sig længe i flyverdragten, gå stå og sidde. Der må ikke være for meget luft indeni, den skal sidde tæt på kroppen.
Molo er de bedste flyverdragten der holder til alt.

Rikke


Køb ikke for tungt
Sørg for at købe en, der ikke vejer for meget. Vi havde Ver de Terre sidste år, da min datter var 2, og selvom den var smuk og varm, så var den også stor tung og klodset, så hun ikke rigtigt kunne lege frit i den. Til denne vinter har vi købt en meget let en, som er meget nemmere at lege i.

Christina


Vandtæt og med reflekser
Det skal være en flyverdragt af god kvalitet vind og vandtæt og med reflekser på ærmer og ben.

Kristine


Tørreskab
Jeg synes det er vigtigt, at den kan vaskes og komme i tørreskab, så den er hurtig klar til leg igen.

Helene


flyverdragtlego flyverdragt
LEGO wear flyverdragt fra kids-world.dk

To lynlåse – gør bredere – plus til LEGO
To lynlåse betyder ofte, at dragten ikke går ret langt op i halsen, så barnet bliver altså koldt. Endvidere betyder to lynlåse, at dragten er bredere – vores dreng er slank, så det passede ikke til ham.

Til vores dreng, som da var halvandet, havde vi en dragt fra LEGO. Den var rigtig god! Dragten er let og blød og har en rigtig god pasform, dragten dækker halsen, og huen passer fint (og er sat fast så den ikke udgør kvælningsrisiko). Den har velcro ved benene, der betyder, at man nemt kan få en lille fod med støvle igennem. Endnu et plus er, at den ikke er helt så dyr som andre dragter. Jeg synes, det er vigtigt, at dragten som udgangspunkt er let og blød. Jeg savnede dog snefang ved fødder og håndled, det vil jeg gerne finde i år. Et godt råd er nok, ikke at tro, at ens barn skal kunne overleve sytten timer i siberisk kulde, så selvom man i sin flyverdragt-jagt bliver ret fokuseret på specifikationer, kan den bedste til barnets behov måske være en fra genbrugsbutikken.

Gitte


flyverdragt

Køb ikke for stort – og uden “krads” i ansigtet
Den skal være rar at have på, være varm og passe! Burde være simpelt, men ærmer der skal smøges op, fordi de er for lange er mega irriterende (er jeg sikker på mine unger sys) Desuden vender foret derfor udad og bliver vådt. En anden ting er lynlåsen og lukningen oppe ved ansigtet. Dobbeltlynlås er en god ting, så kan pædagogerne nemmere få ungerne i tøjet og lærer hurtigere selv at hoppe i den. Mht lukningen ved ansigtet, så gør jeg meget ud af at finde en dragt der ikke kradser eller dækker hele fjæset fordi kraven er kæmpestor. (Det må sku da være irriterende at lege, hvis man ikke kan se ud for bare krave og hvis man skal have en iskold lynlås siddende lige ud for munden/næsen.) Det var mine fif, håber de kan bruges.

Hanne


Reima er sikker vinder
Efter at have kæmpet med blandt andet Danefæs fede flyverdragt og prøvet et par andre af de alm. fleeceforede dragter, landede vi sidste år på en Reima med glat foer og ekstra polstring på bagen.
Den er superlet, både at bevæge sig i og at give på og få af! En sikker vinder her i huset i øvrigt osse i div. tests!

Er stadig at finde til udsalgspris flere steder, eller evt. på trendsales. (ny og brugt)

Tanja


Køb regnbue farve
Køb en flyverdragt gerne med regnbuens farver af god kvalitet. Det betaler sig da den kan bruges af søskendebørn.

Laura


Neutral farve – til søskende
Køb en god kvalitet og en neutral farve der kan bruges af piger og drenge! Den kan spare en for mange penge og gå i arv til søskendebørn!

Kristine


Gå ikke på kompromis med kvalitet
Køb altid en flyverdragt af god kvalitet, den kan gå i arv til søskende eller andre familiemedlemmer med børn. Det kan altid svare sig ikke at gå på kompromis med kvalitet!

Lissi


Undgå “slimline” model
Sørg for det ikke er slimline model, for hvis barnet skal lære selv at tage den på, hjælper det ikke at de knapt kan trække den. Min søn sad ned og trak sin på, og det kunne han ikke med slimline, der kun havde én lynlås. Derfor køber jeg kun dem med to lynlåse, i hvert fald så længe de er mellem 0-4 år.

Lena


H&M tilfredshed
Jeg har 2 år i træk købt flyverdragter i H&M. De har en rigtig god pris (god detalje når man har tvillinger) og jeg har været MEGET tilfreds med dem! De har holdt rigtig godt og jeg har aldrig oplevet, at børnene har været kolde.

Katrine


Køb tidligt til næste sæson
Halv pris på flyverdragt: Jeg har i to vintre brugt reima flyverdragt til min søn – super kvalitet, han er altid fint varm – ikke for varm – og tør, og han kan bevæge sig i den. Mit tip går ikke på kvaliteten, men på at spare penge. En reima flyverdragt koster fra 1000-1400 kroner, hvilket jeg synes er vildt dyrt. Så jeg har været ude i januar og købe næste års flyverdragt til 50% (faktisk fik jeg i januar 2012 hos Magasin en nedsat med 70%). Hvis størrelsen ikke passer mit barn næste vinter, kan jeg nemt sælge den videre og ikke have tabt noget på det.

Sofie


Prøv først
Synes helt bestemt, at en flyverdragt skal prøves på barnet før man køber. Jeg havde sidste år købt en CelaVi over nettet, men den var alt for klodset til min pige. Jeg købte efterfølgende en Lego flyverdragt på tilbud, som sad meget tættere og dermed gav bedre bevægelsesfrihed.

Mit råd: kig efter gode tilbud og prøv flyverdragten på barnet inden køb.

Rikke


Reima, Friends og molo – brugt
De første 3,5 år af vores store piges liv, har vi kun købt brugte flyverdragt eller skisæt til hende. Her er virkelig mange penge at spare og mange har lavet fejlkøb, ikke fået dem brugt eller så er de som nye og man får dem til en 1/4 af prisen. Vi købte et brugt Molo skisæt til 350 kr og det har vi brugt i 1,5 sæson og er nu gemt væk til lillesøster, da det stadig er super fint.

Vi har haft gode erfaringer med Reima Tec, Friends og Molo og alt sammen har været købt brugt (flere af tingene har stadig haft mærket i). Vi har været glad for at have vinterjakke til den store, når vi bare skulle ud i bilen, men vi har ikke købt nogen til lillesøster, som bliver 1 år i november, da jeg ikke tror, at vi vil få den brugt. Men hvis det bliver nødvendigt, ja så kigger vi i brugtmarkedet igen, for her er der virkelig penge at spare.

En sidste ting så var vi utrolig glade for skisættet, specielt far synes, at det var meget mere praktisk end flyverdragten og det holdte hende altid varm.

Pia


Århus mødre anbefaler
I min Facebook gruppe for Aarhus-mødre (Aarhus Mor) diskuterede vi netop dette emne for nyligt og her foreslog folk følgende mærker: Didrikson, Danefæ, Name It, Hummel og ikke mindst Reima, som alle var MEGET glade for. Desuden blev Didrikson fleece regntøj nævnt til at være helt fantastisk i overgangsmånederne for de lidt større børn (2-3 år)

Gitte


Vær realistisk omkring barnets behov
Først og fremmest så skal man være realistisk omkring barnets behov. Da Filippa skulle have flyverdragt første gang, så kunne hun kun sidde ned, og hun var ude ganske kort tid af gangen – og sad på tæppe. Så det var derfor ikke nødvendigt med den dyre MOLO model vi havde købt – en billigere fra Mikk-line havde gjort det lige så godt…!

Den næste vi købte var netop fra Mikk-line, idet vi synes deres jakker var en god kvalitet til billigere penge. Når barnet er småt (0-1 år), så er det smart med dobbelt lynlås, men næste gang vil jeg ikke købe en med dobbelt lynlås til så gammelt et barn. Filippa ville gerne hjælpe med at komme i den, men det var simpelthen for besværligt med en dobbelt lynlås – det var meget nemmere med en enkelt. Mikk-lines lukning om benet er god, men hætten irriterer mig. Den er med velcro, og Filippa hader at have hue/hat på, så hun kan sagtens selv tage den af, så vi er nødt til altid at have en rigtig hue på til hende. Så jeg er klar modstander af velcroen, men kan sagtens se den er god af sikkerhedsmæssige årsager.

Katrine


Små babyer har ikke behov for flyverdragt
Min erfaring er at små babyer ikke har brug for en flyverdragt. Det er først når de bliver omkring 8-10 måneder at behovet melder sig. Indtil da fungere det rigtigt godt med en varm køredragt i stedet for. Når der skal investeres i den første flyverdragt er det vigtigste næsten at den passer perfekt. Så pas på med at købe en der er alt for stor. Hvis den er for stor eller for lille er den ubehagelig at have på for barnet, men der skal helst være plads til en ekstra trøje. Tricket med at tage fat ved skulderen og kunne få fat i en god håndfuld plejer at passe fint. Vi har haft god erfaring i de små størrelser med dragter i mellemkvalitet med dobbelt lynlås ned i benene og forstærkning på numse og knæ. Vi har både købt nye og arvet brugte, og begge dele har været godt. I de små størrelser bliver de næsten ikke slidt, såd er kan man spare meget ved at købe brugt. Tjek gerne vaskeanvisning og tørreinstruktion. Ikke alle dragter kan tåle tørretumbler og/eller varmeskab, hvilket kan være ret praktisk.

Pia


Brug pengene næste år
Køb brugt til de helt små, de når alligvel ikke at slide dem op. Og brug pengene året efter på en ekstra flyverdragt.

Ulla

Tusind tak for alle jeres input! Skriv gerne flere tips, råd og erfaringer i kommentarfeltet nederst på siden her!


| 2017-06-18T07:41:21+00:00 september 3rd, 2012|Babytøj og børnetøj, Overtøj|

2 Comments

  1. Ina 5. september 2012 at 22:19 - Reply

    Jeg har nu 2 børn og har til min søn brugt en køredragt det første år og en god jakke, da han kun sad i barnevogn på det tidspunkt (han er fra april måned). Så for mig ville det være spild med en dyr flyverdragt det første år. Til gengæld havde vi så en voksipose til ham i vognen. Sidste år købte vi en Mini A Ture til ham og den har været været super lækker. Vi har købt den i en neutral farve, brun, så hans lillesøster også kan bruge den når den tid kommer. I år har vi investeret i en Pomp de lux flyverdragt, da jeg har hørt fra min nabo,(der har en dreng der går i skovbørnehave) at den er hel vild god og de var meget tilfredse med den. Og så kan jeg godt lide deres design. Derudover har jeg i år også købt en Mini A Ture jakke som jeg fik til nedsat pris i foråret. Generelt køber jeg gerne tøj forud, og hvis jeg ikke har nået det kan man også få nogle fine lækre ting på dba, hvis man gerne vil spare lidt. I år har jeg fx købt en Mini A Ture jakke til min pige på 4 mdr til ca halv pris og den er helt som ny.

    Af huer kan jeg rigtig godt lide Huttelihut som både er flotte og rigtig lækre i kvalitet og med handsker kan jeg godt lide små uldluffer, så de kan bevæge deres fingre (man skal bare have flere af dem, da de jo godt kan blive våde…)

  2. Anne Lammert 4. september 2012 at 10:19 - Reply

    Kan se der er mange gode anbefalinger, men vil altså lige slå et slag for Ticket to heaven. Da vores datter var 1-2 år boede vi på Grønland. Vi købte en ticket to heaven og har været rigtig glade for den. Der var aftagelig pelskrav på hætten, der kunne tage vinden og en knaplukning foran brystet, der lukkede helt til, ved dobbelt lynlåse. Hun gik tit hjem fra vuggestuen i strid vintervind, minus 18 grader og knæhøjt sne og hun var dejlig varm når hun nåede hjem. Den havde en god længde på arme og ben og prisen ligger lige under reimas.
    Der er købt nøjagtig samme udgave af flyverdragt til den her vinter, bare til 60% af prisen:)

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.