Zoneterapi til baby

Forsiden » Forside » Sundhed » Udvikling » Zoneterapi til baby

Zoneterapi til baby

Denne artikel er sponsoreret af stress-a.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og stress-a.dk og stress-a.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]
Jeg har ofte været nysgerrig på, hvad zoneterapi er for en størrelse, og hvad det kan gøre for små babyer. Jeg mødte Helle Munk ved et netværksarrangement sidste år. Helle er FDZ zoneterapeut & cand. merc., og ejer klinikken stress-a.dk. Hun har været så venlig at fortælle mig – og alle læserne af BabyBusiness.dk – om zoneterapi til babyer. Hæng på her!

Zoneterapi baby

Tag skavankerne allerede i opløbet med zoneterapi
Selv de helt små børn kan have gavn af zoneterapi. De reagerer tit hurtigt på behandlingen, og det betyder, at børnene i de fleste tilfælde kun skal have nogle få behandlinger – som regel max 3-5 behandlinger. Nogle færre behandlinger.

Hvorfor og hvordan bruges zoneterapi på babyer?
Far eller mor ringer til mig, når den lille arving ikke har det godt. Typisk ringer far eller mor, fordi den lille har:

– ondt i maven/mavekneb
– tarmproblemer
– fordøjelsesproblemer
– skrigeture
– søvnproblemer
– udslet/eksem
– svækket immunforsvar

Hvordan foregår en behandling?
Mor eller far sidder i en stol. Babyen ligger på sin mors eller fars lår med fødderne pegende ud mod mig (zoneterapeuten). Jeg holder blidt om fødderne, så den lille vænner sig til mig. En typisk behandling til de helt små er, at jeg starter med en opvarmning, dernæst udrensning, hvor jeg når gennem de store organer, immunforsvar og dernæst ekstra fokus på problemet og til sidst immunforsvar og afslapning.

Selvom babyen har fået mad lige inden, så er der flere af de små som får mad undervejs. Nogle gange høres det meget tydeligt, at bleen bliver fyldt op under behandlingen.

Zoneterapi baby

Hvor ofte?
Lad der gå cirka 4 dage mellem hver behandling. Mange babyer reagerer hurtigt. Efter tre behandlinger skal I som forældre have set en effekt. Selvom problemet ophører, så er der mange forældre som lige kommer med ”guldklumpen” en ekstra gang for at få zoneterapi – for at være på den sikre side som de siger.

Er der risici?
Jeg har til dato heldigvis ikke hørt om nogen risici. Babyen kan få nogle reaktioner; Disse kan være meget forskellige. Nogle babyer bliver urolige og skriger lidt mere, andre får mere energi; som regel ses: træthed og dybere søvn, ændring i farve og konsistens af afføring, øget tarmfunktion, ændring i farve af urin kan også forekomme.

Hvad er effekten?
Babyen kan ske at blive mere pylret det første døgns tid. Mange babyer maraton sover, måske 3-4 timer efter især den første behandling. Mine erfaringer viser, at den lille får det bedre og ofte bliver problemet kvit.

Hvad koster en behandling og hvor længe varer den?
Prisen for en zoneterapibehandling af en baby fremgår af www.stress-a.dk/baby og varer 20-30 minutter.

Gode råd til nybagte mødre
Lad mig slutte med et par gode råd til de nybagte forældre; Bukkehornsfrø indeholder østrogenlignende stoffer som fremmer mælkeproduktionen hos ammende og kan øge brystmålet hos kvinder. Stress-a sælger en velsmagende te med bukkehorn. Det andet gode råd er, at hvis babyen får flaskemad og den varmes op i mikroovnen, så kan nogle af babyernes maveproblemer afhjælpes ved at varme flasken op i et vandbad.

/Helle Munk
www.stress-a.dk
Tlf.: 70 22 20 40
sms til 20 74 49 47
hm@stress-a.dk
————————————————————————–

Har du erfaringer med zoneterapi og baby? Del dine erfaringer – skriv en kommentar neden for!

P.S. Jeg kunne plastre en hel væk til med billeder af babyfødder. Nøj de er kære!

/Anette

| 2012-04-25T23:29:53+00:00 august 26th, 2009|Udvikling|

3 Comments

 1. iBaby 26. august 2009 at 22:31 - Reply

  Øglen (6 mdr.) har fået zoneterapi en enkelt gang, efter hun havde været rigtig ked af det i en uges tid. Hun havde maveproblemer, og der havde været skrig og skrål i en hel uge. Vi var efterhånden desperate for at få gang i maven (havde prøvet alt!), så vi tyede til zoneterapi.

  Øglen kunne vist godt lide det – hun brokkede sig i hvert fald ikke – og jeg skal love for, at det virkede. Få timer efter behandlingen kom der gang i systemet, og vi fik vores glade baby tilbage. Siden har der ikke været de store problemer med maven (der er gået 2 uger), og hvis der har været optakt til noget, har jeg selv trykket hende under fødderne efter den lyn-vejledning jeg fik af zoneterapeuten.

  Så, for at gøre en lang historie kort, synes jeg, at det er et stort hit med zoneterapi til baby. 🙂

 2. Juhuu 26. august 2009 at 21:56 - Reply

  Vi prøvede zoneterapi til vores lille datter, da hun var omkring 5 uger og igen da hun var 7 uger. Vi opsøgte http://www.annaszoneterapi.dk fordi vores datter havde nogle skrigeture om aftenen, og vi tænkte at det kunne skyldes maven. Hun sked meget eksplosivt (og højlydt!) så vi tænkte, at det måske var svært for hende at komme af med det.
  Selve behandlingen foregik meget roligt og vores datter var meget opmærksom og aktiv – hun beklagede sig også undervejs dog uden rigtig at græde. Samme aften sov hun helt fantastisk og faldt i søvn af sig selv, så der oplevede vi en stor forskel fra de forrige aftener. Næste behandling var også en god oplevelse men forskellen var ikke så stor denne gang.
  Jeg kan ikke med sikkerhed sige at det har ændret det store i vores datters adfærd, da ændringen måske skyldes et tigerspring eller at vi bare er blevet bedre til at aflæse hendes signaler men under alle omstændigehder har hun fået det bedre og har ihverttfald ikke lidt overlast af behandlingen 😉
  Og Anette: Måske kunne du også sætte spot på kranio-sakral terapi til babyer?
  Mvh Juhuu

  • BabyBusiness 27. august 2009 at 10:08 - Reply

   Nej, det er det som er vanskeligt at vide uanset hvad vi “udsætter” vores babyer for. Der er ikke megen mundtlig respons at hente. Var det så også lige dét der hjalp – og ikke at lige den dag ville udviklingen af sig selv havde gjort x, eller sol og måne stod over for hinanden, og det gjorde så y etc.

   Men har man (dvs. baby) problemer, så vil jeg personligt være villig til at prøve hvad som helst – der ikke udsætter barnet for nogle risici/ej overlast. Om det så var x eller y, der lige præcist gjorde en forskel er underordnet, når f.eks. et maveproblem er løst. Så er man bare glad for det! 🙂

   Kranio-sakral terapi er på min idéliste! Tak. 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.